Прем'єра! Унікальний та єдиний подібний у масштабі України ансамбль східної та давньої музики «Тарáб андалусí» представляє слухачам свою нову історично- та культурно-пізнавальну музичну програму «Музика країни Сефарад».

Ансамбль запрошує на свій концерт шанувальників вишуканої давньої, етнічної або незвичайної живої музики, а також всіх тих, хто любить стародавні культури Сходу та Іспанії, цікавиться історією, витонченою поезією, іноземними чи давніми мовами, або просто є романтиком або творчою особистістю та потребує нових емоцій та особливих вражень для власної душі та власної творчості.

«Сефарад» - так називали сучасну Іспанію стародавні євреї з часів Давнього Риму. Проте внаслідок жорстокого королівського Декрету 1492р. більшість євреїв була змушена покинути територію Іспанії та осісти у інших країнах - в сучасних Марокко, Греції, Стамбулі, Сирії та багать інших. Євреї-сефарди і донині зберегли власну стародавню мову - ладно - суміш давньо-іспанської (латинської) та арабської мов й івриту, а також свою особливу культуру, музику і пісні. З часів мусульманського правління в південній Іспанїі (відомого під назою країна Аль-Андалус) сефарди славилися своїм інструментальним музичним мистецтвом.

У новій програмі пролунають романтичні музика, пісні та поезія євреїв-сефардів, що виконуватимуться на стародавніх та етнічних музичних інструментах та співатимуться на мові ладіно, а також іншими мовами середньовічної Іспанії.  

У концерті приймають участь відомі київські музиканти

- виконавці етнічної музики:  - Костянтин Красноухов (спів, уд, латинська гітара)

- автор та художній керівник проекту - Олена Шикура (спів, латинська гітара) - Михайло Качалов (віола, шабеба) - Максим Бережнюк (ней, шабеба, балабан) - Олекса Кабанов (салтеріон, санфона, мавританська гітара, уд, таріха, органіструм) - Орхан Агабейлі (дарбуга, бендайр) - Любов Плавська (тар, даф, томбак, шабеба)

Перед концертом відомий київський східно-знавець Дмитро Мазуренко пригощає глядачів чаєм за давніми іспанськими, мавританськими та близькосхідними рецептами.