Selector Live: Holy Esque in Kyiv

Британська Рада в Україні та Sentrum представляють одних із найперспективніших дебютантів 2016 року у рамках серії концертів нової британської музики Selector Live. 12 травня у Києві виступить шотландська пост-панк команда Holy Esque.

Holy Esque утворилися у Глазго у 2011 році. Фронтмент Пет Гайнс і клавішник Кір Рід виросли у поствоєнному містечку Іст-Кілбрайд у графстві Ланаркшир, серед найвизначніших пам’яток якого - бруталістські архітектурні композиції і безкраї шотландські ландшафти, тож у музиці гурту можна легко відзначити цю дихотомію - переходи від гірських піків до западин, високу метафоричність лірики й неуникне бажання ескапізму.

Їхній перший реліз 2012-го року отримав підтримку відомого діджея BBC Radio Енні Мак і відкрив гурту дорогу на фестиваль Glastonbury (сцена найперспективніших новачків BBC). Після цього хлопці вирушили у спільні тури з The Raveonettes і WU LYF, а також виступили на головному американському інді-фестивалі SXSW у Техасі.

У 2016 році Holy Esque випустили дебютний альбом “At Hope’s Ravine” за участю саунд-продюсера Джона Шуманна, лауреата датської і шведської “Греммі”, чиє портфоліо прикрашають колаборації із такими командами, як Mew, Kent, Kashmir. Музичні оглядачі не забаралися з більш ніж схвальними відгуками:

“Амбіційний, панегіричний і часом емоційно шматуючий альбом, приголомшлива робота”. (Clash Music)

“Цей запис розмиває кордони між релігією та атеїзмом, він кидає істотний виклик ярликам, що передбачені нам для визначення” (The Line Of The Best Fit)

“Що спільного мають усі треки альбому, то це потужну енергію, з якими вони зіграні, з кульмінацією у заголовному треку, який заходиться із подібним до катарсису звуковим вибухом”.

Вартість квитків на Selector Live: Holy Esque - 250 грн.

Довідка:

Серія концертів Selector Live, організована Британською Радою в Україні спільно з Sentrum на підтримку радіошоу The Selector, представляє українській аудиторії музику найрізноманітніших напрямків – від гітарного інді-року до “інтелектуальної” електроніки.

Торік у проекті взяли участь лауреати премії Mercury Prize 2014 - шотландcька хіп-хоп команда Young Fathers, за якою послідували не менш яскраві концерти Ghostpoet, Slaves та Everything Everything.

5 червня 2016 року відбудеться другий концерт сезону з презентацією нового альбому соло-виконавця з Лондона Ґебріела Брюса, якого називають “диско Леонардом Коеном”.

Медіапартнери проекту: музичне видання Comma, Радіо Аристократи.