Цієї суботи на вас чекає виставка Символи Балтійської Свободи та раритети української фалеристики, яка демонструє унікальні нагороди країн Балтії та України, доби Української революції 1917-1921 рр. з приватної колекції литовського колекціонера Вілюса Каваляускаса. Також вперше широкому загалу глядачів буде представлено унікальні фалеристичні пам’ятки періоду українських національно-визвольних змагань.
Це, зокрема, знак ордену св. Михаїла Архангела, запроваджений на честь учасників Другого Зимового походу армії УНР, та один з можливих варіантів виконання знаку «Ордену Богдана Хмельницького», або «Ордену Булави», який було виготовлено за ініціативи окремих кіл української політичної еміграції у 1920-х роках.
ПРО ВИСТАВКУ ЧИТАЙТЕ НА САЙТІ: https://nmiu.com.ua/anonsy-museum/1131-z-22-liutoho-vpershe-v-ukraini-eksponuvatymetsia-nyzka-naivyshchykh-derzhavnykh-nahorod-lytvy-latvii-ta-estonii
Екскурсію проведе куратор виставки БОГДАН СКОПНЕНКО, провідний науковий співробітник відділу історії України ХХ ст.
Початок 23 березня, в суботу, о 13:00.
Адреса Національного музею історії України: вул. Володимирська, 2.
Додаткову інформацію можна отримати за телефоном (044) 278-48-64.
Вартість екскурсій є звичайною - 20 грн + вхідний квиток до музею (50 грн – повний, 30 грн – для школярів/студентів/пенсіонерів).