Дозвіл на вивезення картин за кордон

Для вивезення (пересилання, доставки, відправки) предметів мистецтва потрібен дозвіл - висновок державного експерта про те, що надана картина (скульптура) не є культурною цінністю національного масштабу, не є культурною спадщиною українського народу.

Це стосується випадків і пересилання поштою посилок, і перевезення особисто або перевізником через кордон.

Право на видачу таких документів мають тільки акредитовані Мінкультом експерти. Експерт-мистецтвознавець має перевірити наданий предмет у декількох реєстрах. Якщо предмет дійсно можна вивозити за межі України - він надає відповідний висновок. Ви прикріплюєте цей дозвіл до картини і предʼявлете його та митниці (або на пошті у випадку відправки посилки).

Цей документ потрібен митним органам (митниці) для того, щоб вас могли пропустити разом з картиною картиною. Представник митних органів не має спецальних знать в сфері мистецта. Тому, він має отримати документ, який надає вам право відправляти (пересилати, доставляти), перевозити предмети мистецтва за кордон.

Звертайтесь до галереї Дім художників. Ми працюємо з 2011 року та допомагаємо художникам, скульпторам та колекціонерам вивозити сучасні предмети мистецтва вже більше 10 років.

Закон, який регулює питання вивезення предмтеів мистецтва - "Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей". Більш детально порядок вивезення картин зазначено в Інструкції.

Так, наказом Міністерства культури було затверджено Інструкцію про порядок оформлення права на вивезення, тимчасове вивезення культурних цінностей та контролю за їх переміщенням через державний кордон України.

Згідно з пунктом 1.3 цієї Інструкції культурні цінності - це об'єкти матеріальної та духовної культури, що мають художнє, історичне, етнографічне та наукове значення і підлягають збереженню, відтворенню та охороні відповідно до законодавства України.

Пунктом 1.4 чітко визначено - не підлягають вивезенню з України:
- культурні цінності, які занесені до Державного реєстру національного культурного надбання;
- культурні цінності, які включені до Національного архівного фонду;
- культурні цінності, які включені до Музейного фонду України.

Тому, якщо ваша картина (графіка, ікона, скульптура) не внесені до зазначених реєстрів - ваш предмет мистецтва можна вивозити за межі України.

Ми робимо документи віддалено за 1-2 дні. Ви надсилаєте нам фотографії та опис картин, а готові документи ми відправляємо вам Новою поштою.

сертифікат на вивезення картин
-
Разрешение на вывоз картин за границу

Для вывоза (пересылки, доставки, отправки) предметов искусства требуется разрешение – заключение государственного эксперта о том, что предоставленная картина (скульптура) не является культурной ценностью национального масштаба, не является культурным наследием украинского народа.

Это касается случаев и пересылки по почте посылок, и перевозки лично или перевозчиком через границу.

Право на выдачу таких документов имеют только аккредитованные Минкультом эксперты. Эксперт-искусствовед должен проверить предоставленный предмет в нескольких реестрах. Если предмет действительно можно вывозить за пределы Украины – он дает соответствующее заключение. Вы прикрепляете это разрешение к картине и предъявляете его и таможне (или на почте в случае отправки посылки).

Этот документ требуется таможенным органам (таможне) для того, чтобы вас могли пропустить вместе с картиной. Представитель таможенных органов не имеет специальных знаний в сфере искусства. Поэтому он должен получить документ, предоставляющий вам право отправлять (пересылать, доставлять), перевозить предметы искусства за границу.

Обращайтесь в галерею Дом художников. Мы работаем с 2011 года и помогаем художникам, скульпторам и коллекционерам вывозить современные предметы искусства более 10 лет.

Закон, регулирующий вопросы вывоза предметов искусства - "О вывозе, ввозе и возвращении культурных ценностей". Более подробно порядок вывоза картин указан в Инструкции.

Так, приказом Министерства культуры была утверждена Инструкция о порядке оформления права на вывоз, временный вывоз культурных ценностей и контроля за их перемещением через государственную границу Украины.

Согласно пункту 1.3 настоящей Инструкции культурные ценности - это объекты материальной и духовной культуры, которые имеют художественное, историческое, этнографическое и научное значение и подлежат сохранению, воспроизводству и охране в соответствии с законодательством Украины.

Пунктом 1.4 четко определено – не подлежат вывозу из Украины:
- культурные ценности, которые занесены в Государственный реестр национального культурного достояния;
- культурные ценности, включенные в Национальный архивный фонд;
- культурные ценности, включенные в Музейный фонд Украины.

Поэтому, если ваша картина (графика, икона, скульптура) не внесена в указанные реестры – ваш предмет искусства можно вывозить за пределы Украины.

Мы делаем документы удаленно через 1-2 дня. Вы посылаете нам фотографии и описание картин, а готовые документы мы отправляем вам Новой почтой.
Рубрики
Бізнес, фінанси
Дії
В обранеВидалити з обраного

Схожі оголошення

ДЕРАТИЗАЦИЯ – комплекс специальных мероприятий, направленных на уничтожение вредных грызунов (крыс,...
16:35, 16 квітня
Бюро перекладів «Гольфстрім» – лідер на ринку України в сфері професійного перекладу та легалізації...
18:40, 22 квітня
Меблі для кафе, Стілець Твердий 960 грн. Якщо Ви вирішили доповнити інтер'єр свого кафе, бару, рест...
23:16, 24 квітня
Как правильно посчитать налоги в бюджет при ввозе автомобиля ? Для расчета таможенных платежей при в...
11:26, 16 квітня
Шановні мешканці Києва! Якщо ви стали жертвою нападу клопів у своїй квартирі, то ми готові вам до...
16:35, 16 квітня
Компанія Слон пропонує надувні рекламні конструкції для відкриття зоомагазину, просування продукції,...
18:26, 21 квітня
Хочете додати 44.ua на головний екран і бути в курсі новин?