Галерея «Парсуна» запрошує на виставку живопису української мисткині з Туманного Альбіону Любов Кімбел-Добровольської "ЄДНІСТЬ ПРИРОДИ" і схожість дерев Англії та України Кента та Києва

Нинішня виставка в галереї Парсуна — це творча праця української мисткині з Туманного Альбіону Любов Кімбел-Добровольської.

Насамперед варто відзначити актуальність виставки щодо сьогоднішньої ситуації в Україні. Долею обставин художниця опинилась за межами рідної держави. Проте пориви душі і хвилювання серця бриніли нотками українського, рідного, краю батьків та дідів. Джерелом натхнення стає саме народна українська традиція та рідна батьківщина вцілому в різних її творчих інтерпретаціях. Народна традиція має втілення в орнаментованих візерунках творчих полотен Любові Кімбел.

Любов Кімбел – Добровольська народилася в 1946 році в мальовничому селі Літки під Києвом в багатодітній родині. З раннього дитинства розкрився творчий талант майбутньої художниці. Після здобуття середньої освіти працювала на кіностудії науково-популярних фільмів. Як диспетчер лабораторії працювала з різними режисерами та операторами, зокрема О. Роднянським, М. Давиденком. Згодом на запрошення І.Д. Лимаря працювала над мультиплікаційними фільмами з такими відомими режисерами та художниками як В. Дахно, Д. Черкаський, Е. Кіріч, Р. Сахалтуєв та іншими. Дирекція щиро шанувала її сумлінну і професійну працю.

Після 30-ти років праці в кіностудії, волею долі Любов Кімбел опинилась за межами рідної держави. Проте ні в якому разі не покидала пензля. Працювала в жанрах натюрморту та абстрактної композиції. Протягом 5-ти років навчалась в коледжі народного мистецтва Тонбридж Веллс-Кент. Твори мисткині з того часу і по сьогоднішній день експонуються на багатьох виставках в приватних галереях в Кенті. Вона входить в мистецьке середовище Туманного Альбіону.

Тож, в травневій експозиції галереї Парсуна, маємо нагоду насолоджуватись яскравими кольоровими барвами живопису Любові Кімбел. Полотнами сповненими оптимізмом та життєрадістю, створеними від щирого серця, із захопленням та насолодою, творами, які передають позитивну енергію людям.