На сучасному етапі, під час агресії збоку Росії, відбувається формування Української нації. Проходять зміни в усіх напрямках розвитку нашої Батьківщини, що ставлять високі вимоги до формування громадянського суспільства та його патріотичного налаштування. Однією з галузей, що впливає на формування світогляду, особливо, молодого покоління є спорт.

Щорічний Всеукраїнський чемпіонат України з рукопашного бою серед дітей пройде під гаслом «ЗА ЄДИНУ УКРАЇНУ». Змагання відбудуться за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Міністерства оборони України, Служби безпеки України, Управління Державної охорони України, Національної гвардії України та інших силових та правоохоронних відомств.

Основною метою проведення заходу є формування у юних спортсменів розуміння єдності й цілісності України та її народу, патріотичне виховання молоді, підтримка Збройних сил та різних правоохоронних органів України.

У змаганнях будуть приймати участь майже 700 юних спортсменів віком від 9 років з більшості регіонів України, у складі учасників об’єднана команда Донецької області (спортсмени з міст Краматорськ, Слов’янськ, Красний лиман).

У програмі змагань: демонстрація техніки, поєдинки за розділами легкий та дозований контакт.

Рукопашний бій – багатогранне явище, яке в більшості, пов’язане з веденням бойових дій та прийняте для позначення певної системи бойової підготовки збройних сил та правоохоронних органів.

Частиною цієї системи є спортивний напрямок, який в свою чергу є фундаментом формування та удосконалення професійно-прикладних навичок військовослужбовців та працівників правоохоронних органів.

Як вид спорту рукопашний бій є унікальним, так як поєднує в собі спортивний та прикладний напрямки. Розвитком рукопашного бою як виду спорту в Україні займається Всеукраїнська Федерація рукопашного бою (ВФРБ), яка має статус Національної.

Місце проведення змагань: вул. Курортна, 6 (Пуща-Водиця), НВЦ «УТОГ», спортивний зал. 

Організацію і проведення змагань здійснюють Мінмолодьспорт та Всеукраїнська федерація рукопашного бою.

Головний секретар суддя змагань: Радченко Юрій Анатолійович, суддя національної категорії, заслужений тренер України.

Справки по тел.: 0677451173.