«Одружуйся... по любові!»»,

фольклорна музична комедія за мотивами п’єси І.Хрустальова «Чотири женихи»

Постановка народного артиста України Ігоря Крикунова

...Аж четверо бравих женихів виборюють право на одруження з дочкою багатого вожака циганського табору...Вони й не здогадуються, що доньок у вожака дві і тільки одна з них розумна, добра і красива...А наречену табір надійно оберігає і приховує під золотим шатром!

Які б історичні зміни не відбувались в житті ромів і як би не складались умови життя, ромські традиції залишаються практично незмінними. Чи то звичай «спільного казана», коли все що добувалося, справедливо розподілялося між членами табору, не залишаючи поза увагою старих та немічних, чи дотримання головного правила: справжній ром ніколи не піддасть нарузі, не поглузує з тих людей, серед яких живе. Традиції благодійності, доброти, взаємної допомоги – це все те, що виховується змалечку у ромських родинах. Неможливо залишити поза увагою весільні традиції, в яких розкриваються найкращі риси національного характеру ромів.

Побачити, зрозуміти і, можливо, змінити на краще ставлення суспільства до ромів, дає можливість саме мова театру, де через пісню, музику, хореографію, звичні ритуали та характери героїв глядачу передається ментальність народу.

І саме зараз, коли суспільству все більше нав’язуються вульгарні, але комерційно-вигідні «культурні товари», музична комедійна вистава «Одружуйся! та тільки по любові!» може не тільки протистояти цій негативній тенденції, але й своєю відвертістю у відтворені на сцені сторінок з власного життя і традицій, змінити світ на кращий, в якому запанує одна з найголовніших ромських традицій - ніколи не піддавати нарузі, не поглузувати з тих людей, серед яких ми живемо.

Дійові особи і виконавці:

Вожак Шмирка – Михайло Герасимчук

Женихи:

Баді – Радислав Стеценко

Соловйо – Вадим Діаз

Резво – Рустам Мазничка

Зурало – Ігор Крикунов, народний артист України

Стуля – Марина Кравчук

Муста – Наталка Золотарьова

Чен – Жанна Крикунова

Гожо - Людмила Крикунова