Чому після тем про асертивність, креативність, самодостатність, буття собою водночас з буттям частиною громади виникає тема про задоволеність собою? Чому у протиставленні із зовнішнім успіхом?
Якщо серед чинників, що збурюють кількість оціночних суджень, діє самозаспокоєність, чому повертаємось до задоволеністю собою?
Що саме шукаємо, шукаючи зовнішнього успіху? Та за яких умов знаходимо його? А коли відчуваємо розчарування та обираємо дауншифтинг?
Якщо асертивність будується на незалежній поведінці та піклуванні про власний інтерес з повагою до персонального поля та інтересів іншого, то яким чином пов’язана незалежність, задоволеність, успіх?
Спільний пошук відповідей на ці запитання дозволяє раціональніше використовувати власний ресурсний стан – вкладати власну енергію так, що ресурси відновлюються, а тому їх стає на активність та задоволення від життя у будь-якому віці.

Ольга Зайченко – бізнес-тренер та консультант, засновник Бутику розвиваючих рішень EQ Impact, спеціаліст з моделей поведінки людей та організацій з магістерським ступенем, більше півсотні публікацій у спеціалізованих виданнях за практикою перетворень з 1999 р., лідер проекту Гуманітарної політики від ГП НК.