Ми живемо у своїй бульбашці, і тому просто інколи забуваємо про важливі речі - про чужі життя та чужі трагедії, які продовжують існувати. Злочини проти людяності стали звичним явищем, але хіба з цим щось можуть зробити ті, чиї ролі визначені в суспільстві, як «другорядні»? Теоретично, можна спробувати боротися, але є побічна дія - неможливість повернутися у свою магічну бульбашку. Тоді постає головне питання: чи вийде продовжувати толерувати світ, який нас вже не влаштовує.

«Рептилії» - недитяча казка про сучасних фей, принцес та інших другорядних персонажів. В центрі сюжету дві прачки, що застрягли у старій королівській пральні серед брудного одягу, політично заангажованих спогадів про минуле та надій на світле майбутнє. Діалог перетворюється на дискусію, а кордони між магічним та критичним мисленнями поступово стираються, нам лишається лише спостерігати.

«Трохи абсурдний і місцями смішний текст на двох акторів про критичне і магічне мислення. Алюзії на Жене, Беккета, Стопарда, і кого там ще з великих», - пише Олександр Жуган про свою п’єсу.

СКЛАД:

Режисер - Мірес Пенюшкевич

Актори: Роман Котов
Анатолій Осмоловський