First Hate – один з найцікавіших колективів сучасної данської сцени – повертається до Києва!
Anton Falck Gansted та Joakim Nørgaard пройшли шлях від музики, зробленої в GarageBand до студійних саундпродюсерських робіт і, зрештою, власного самобутнього синті-поп звучання.
Музиканти розглядають свою творчість як спосіб самолікування та роботу над собою. Будучи резидентами незалежного лейблу Escho, вони тусуються з панк-групою Iceage, гастролюють з відомим музичним продюсером Trentemøller, а у вільний час влаштовують спіритичні сеанси чи розкладають карти таро.
Попри сплеск популярності Антону та Йоакіму вдається зберігати андеґраундний вайб копенгагенсського арт-простору Mayhem, вдало балансуючи між приземленим DIY-звучанням і яскравими синтезаторними патернами.
Тексти групи розбивають серця, іронізують, надихають або поглиблюють у філософські роздуми. Музичні видання Noisey, Dry Magazine та VICE неодноразово відмічали дует у своїх інтерв’ю, а американський журнал Pitchfork високо оцінив останній лонгплей First Hate, назвавши їх занадто кмітливими, щоб бути наївними та занадто відкритими, щоб відчувати себе цілковито зрілими – і в цьому їх справжня сила.
На сапорті – молодий електронний музикант та саундпродюсер Polje, що характеризує свій стиль як джаз-хауз та пост-гетто.