Мистецький проект "BAROCCOplus" презентує:

спільний концерт з видатним музикантом культурного сьогодення України - Світланою Шабалтіною (клавесин).

Світлана Марківна — засновниця української клавесинної школи. 1990-1992 рр. стажувалася в Краківській музичній академії у відомої клавесиністки Е. Стефанської. У 1995 році заснувала клас клавесина в Національній музичній академії імені П.І. Чайковського, з 2000 року - професор кафедри старовинної музики. Автор книги «Клавесин сквозь века». В Україні популярність клавесину значною мірою зобов'язана творчій діяльності Світлани Шабалтіної.

Отже, маємо надзвичайну можливість насолодитися прекрасною музикою у виконанні Майстра.

Звучатимуть безсмертні шедеври А.Форкере, А.Солера для клавесину соло, а також соната La Follia А.Кореллі та Коцерт для клавесину з оркестром №3 D dur Й.С.Баха у супроводі ансамблю “BAROCCOplus”.

Мистецький проект “BAROCCOplus” засновано у 2017 році. Метою проекту є створення нового творчого простору для музикування і спілкування музикантів та шанувальників музики епохи Бароко, а особливо вдосконалення історично інформованого барокового виконавства, яке в Україні тільки починає розвиватися повною мірою. У Європі музика, саме стилю Бароко, є дуже шанованою і популярною, здавна існують традиції і школи історично інформованого барокового виконавства, чого немає в повній мірі в Україні. Колектив «BAROCCOplus» ставить за мету виконувати музику епохи Бароко виключно у традиціях (стилі) того часу.