• Головна
  • Мешканці Києва скаржаться владі на катастрофічну нестачу автобусів: петиції містян
11:52, 9 січня 2023 р.

Мешканці Києва скаржаться владі на катастрофічну нестачу автобусів: петиції містян

Мешканці Києва скаржаться владі на катастрофічну нестачу автобусів: петиції містян

У Києві пасажири масово скаржаться на катастрофічну нестачу автобусів на маршрутах.

Про це йдеться у відповідних петиціях, зареєстрованих на офіційному сайті Київської міської ради.

Ще більше важливих та актуальних новин про Київ, область та Україну на нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua».

Так, наприклад, автор петиції №11674 Максим Кочура закликав столичну владу продовжити автобусний маршрут №25 від станції метро «Почайна» до станції метро «Нивки». На його думку, маршрут цього автобусу має пролягати через проспект Свободи. Свою пропозицію автор звернення пояснює тим, що у комунального підприємства «Київпастранс» замало рухомого складу. Через нехватку транспорту автобусні маршрутів №5, №5Д та №26 пасажири чекають дуже довго та мерзнуть на зупинках.

В петиції №11677 автор звернення Володимир Бризулич вимагає пустити транспорт від вулиці Туполєва до жилого масиву Виноградар.

Скільки років ще можна чекати якийсь автобус, чи маршрутку в напрямку вулиці Туполєва до Виноградаря? Довго ще ми будемо пересадкою стрибати?! Величезна вулиця і багато людей їздить на Виноградар! Досить красти гроші, пустіть транспорт! Дякую, – обурився в петиції киянин.

Окрім того, в петиції №11633 авторка Ірина Оверченко просить столичну владу додати автобусів на маршрути трамваїв №1 та №3.

Катастрофічно не вистачає автобусів на маршрутах №1 і №3 трамваїв, неможливо дібратися на роботу і з роботи. Люди давлять одне одного, травмуються. Це катастрофа! – наголосила авторка звернення до влади Києва.

Також кияни пропонують столичним посадовцям запросити більше рухомого складу для комунального підприємства «Київпастранс» в якості гуманітарної допомоги у містах країн Євросоюзу.

Про це йдеться в петиції №11625 автора Олександра Ласкавого.

Вважаю необхідним запросити більше автобусів, трамваїв та тролейбусів у містах країн Європейського Союзу, оскільки кількість випуску машин на маршрутах є вкрай малою, внаслідок чого в рухомому складі створюється давка. Багато людей через переповненість просто залишаються на зупинках, – наголосив автор звернення.

Рух трамваїв та тролейбусів у Києві, який призупинили через постійні відключення електроенергії, має бути обов‘язково відновлений після стабілізації енергосистеми України, наголосив автор петиції.

Нагадаємо, ми писали раніше про те, що українська столиця отримала три пасажирські автобуси від фінського міста Тампере. В них також приїхала гуманітарна допомога, яку зібрали для столиці України міська влада Тампере спільно з активними громадянами Фінляндії.

Крім того, розповідали, що Берлін вирішив передати столиці України 4 двоповерхові автобуси MAN. Автобуси, які використовувались в Берліні 12 років, передасть компанія берлінського громадського транспорту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #транспорт #дефіцит #петиції #містяни #автобуси
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...