• Головна
  • Небезпечні СМС: бережемо гроші від шахраїв разом з «Родинним Клубом»
Новини компаній
13:00, 24 січня 2022 р.

Небезпечні СМС: бережемо гроші від шахраїв разом з «Родинним Клубом»

Новини компаній

Кожен з нас щодня отримує СМС-розсилку на ту чи іншу тему. Хтось вже не звертає уваги на повідомлення, а хтось наївно вірить кожному слову, чого робити не варто. Експерти «Родинного Клубу» навчать вас читати між рядків та відрізняти безпечну розсилку від шахрайської.

Існує декілька типів шахрайських СМС-розсилок.

Небезпечні СМС: бережемо гроші від шахраїв разом з «Родинним Клубом», фото-1

«Подарунок»

Вам надходить СМС, де сказано, що інший користувач (хтось з вашого списку контактів) надіслав вам подарунок. Це може бути MMS-листівка, відео чи посилання на якийсь сайт. Якщо завантажити цей «подарунок», шахраї отримають гроші з вашого рахунку у свої кишені. Не відкривайте підозрілі файли та посилання з СМС.

СМС-вікторини

Люди похилого віку дивляться телевізор, тож для них існує ризик натрапити на шахрайські СМС-вікторини. Як правило, це має вигляд телепередачі, де ведучий пропонує глядачам відгадати просту загадку. Хто першим відправить правильну відповідь на вказаний номер, отримає великі гроші.

Звісно, виграшу не існує, а СМС з відповіддю обійдеться вам дуже дорого. Пам’ятайте, що подібні вікторини не бувають чесними. Не беріть у них участь.

Небезпечні СМС: бережемо гроші від шахраїв разом з «Родинним Клубом», фото-2

Виграш в акції

Багатьом приходять СМС-розсилки з приблизно таким текстом: «Ви виграли 100 000 гривень! Умови отримання грошей…» Також, шахраї можуть обіцяти квартири та автомобілі. Якщо ви не брали участь в акціях, слід перевірити інформацію перед тим, як щось робити.

Експерти «Родинного Клубу» зазначають, що також використовують СМС-розсилку щоб нагадати клієнтам про нову маркетингову акцію. Також, компанія відправляє СМС переможцям акцій, щоб вони знали про виграш. Проте мова йде про справжні акції та реальних переможців, дані про яких є на офіційному сайті «Родинного Клубу».

Небезпечні СМС: бережемо гроші від шахраїв разом з «Родинним Клубом», фото-3

Банківські карти

Людина отримує СМС з інформацією про блокування її банківської картки. Щоб розблокувати рахунок, треба заплатити якийсь внесок, який потім повернеться чи надіслати гроші на невідомий мобільний номер.

Уважно придивляйтеся, чи від банку приходять такі СМС. Про всяк випадок уточнюйте інформацію у своєму банку.

Доступ до файлів

Іноді для перегляду або завантаження контенту на сайті в користувачів вимагають підтвердження за допомогою СМС-коду. Якщо його надіслати, з мобільного рахунку зникнуть усі кошти. Гірший варіант: на пристрій потратить серйозний вірус та знищить важливі дані.

Завжди потрібно уважно ознайомитися з умовами надання послуги, особливо перед тим, як відправляти СМС.

Будьте уважні до СМС-розсилок та не дозвольте шахраям вас обдурити.



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...