Ігри мають не тільки розважальний характер. Більшість із них спрямована на розвиток дитини. Їхня складність залежить в основному від віку дитини. Шукайте цікаві настільні ігри на сайті https://strateg.ua/!

Види ігор

Що стосується видів ігор, то в інтернет-магазині ТД Стратег представлено їх безліч. При цьому існують як активні, так і спокійніші ігри. До так званих спокійних відносяться настільні ігри. Вони не вимагають багато простору і, до того ж, можуть задіяти в ігровому процесі кілька людей. Таким чином, настільні ігри сприяють розвитку якостей, необхідних для колективної взаємодії.

Настільні ігри можуть бути різної спрямованості. Наприклад, великою популярністю у дітей різного віку користуються пазли. Їх відносять до ігор виділення частини чи цілого. Тобто дитина, маючи перед собою зразок цілісного зображення, складає цю картинку окремих частин. При цьому пазли підрозділяються за категоріями складності для різного віку.

Якщо розглядати корисність збирання пазлів, слід зазначити, що вони допомагають розвивати спостережливість, вміння порівнювати і аналізувати, і навіть дрібну моторику рук, що дуже важливим елементом у розвиток промови. Не можна не згадати про настільні ігри на орієнтацію у просторі. Як правило, вони є грою-подорож, основним елементом якої є поле, поділене на клітини або сектори.

Чому варто грати в настільні ігри?

Чи є користь від настільних ігор? Чи це марна трата часу? Якщо дитина просить купити їй настільну гру, то це не означає, що вона одна в неї гратиме. А це означає, що гру можна використовувати, наприклад, на дні народження чада, або коли до нього прийдуть друзі, та на будь-якому святі, зокрема сімейному, щоб весело провести час. У світі батькам постійно не вистачає часу для своїх дітей, для повноцінного спілкування з ними. І діти це відчувають. Також грати можна в наступних ситуаціях: у дорозі (потяг, літак), коли часто зайнятися і нічим. Основна користь від настільних ігор – це:

- сімейне спілкування,

- спілкування дитини зі своїми однолітками.

Причому спілкування наживо. У будь-якій настільній грі є певні правила. Так ось, під час гри дитина вчиться підкорятися правилам (це потрібно, особливо в критичних ситуаціях), вчиться спілкуванню з іншими людьми, вчиться терпінню (очікуючи свій хід), вчиться, зрештою, вигравати і що найважливіше, здобуває певні уроки, вчиться правильно реагувати на програш і вчиться розуміти, що наступного разу він матиме ще одну можливість виграти. Це важлива навичка.