Пропонуємо великий асортимент металевого такелажного кріплення, сталевих тросів, синтетичних паракордів та канатів. Весь товар належить провідним європейським та азіатським виробникам і виготовлений згідно міжнародних стандартів якості.


Такелажні роботи – частково механізоване навантаження-розвантаження, переміщення вантажів із застосуванням ручних чи механізованих підйомних пристроїв,
такелажного кріплення та гнучких зв’язків. В основі технології лежить фізика блокових систем, де використовується принцип посилення і зміни напряму зусилля, що досягається за допомогою мотузки, перекинутої через рухливий шків.

Такелажні роботи зазвичай ототожнюються з вантажними операціями: підйомом вантажу на висоту чи його спусканням. Той саме принцип, але з деякими доповненнями, використовується також для функціонування вантажних та пасажирських канатних шляхів над перетнутою місцевістю, і для утворення технологічного натягу – класичним прикладом є ванти корабельної, радіотелевізійної щогли, повітряні електромережі тощо. 

Яким буває такелажне кріплення та устаткування?

Власне підйомне зусилля завжди утворюється лебідкою – ручною чи механізованою, але принцип роботи полягає не ній, а у поєднані гнучкої тяги з одним чи кількома блоками. Завдяки співпраці цих двох елементів вдається змінити напрям докладання зусиль стосовно вантажу, а також у кілька разів підвищити зусилля.

Елементами такелажної системи є:

  • Блоки – 1- та багатошкивні, що немов важіль перетворюють зусилля. Чим більше блоків та чим більше їх діаметр, тим менше сили доведеться докладати для підняття вантажу. Один блок служить для простої зміни напряму зусилля;

  • Гнучкі тяги – троси сталеві, канати полімерні і ланцюги. Їх завдання – передання руху від між підйомним пристроєм, блоками та вантажем, а також підтримання останнього під час руху у просторі;

  • Вантажозахватні пристрої – гаки, траверси, вантажні петлі, стропи, тобто все те, що безпосередньо пов’язує вантаж з гнучкими тягами;

  • Такелажне кріпленнякарабіни, затискачі, талрепи, рими, завданням яких є фіксація кінців канатів, ланцюгів та тросів до точки опори, без якої неможлива робота системи та страхування. 

Можливості такелажних систем

Теоретично, продуктивність такелажної системи нічим не обмежена. З нею все так само, як і з важелем – потрібна лише точка опори, що підняти Землю. За допомогою стандартного устаткування можна зробити такелаж будь-якої вантажопідйомності, справа лише в економічній ефективності обладнання. Наприклад, всі підйомні крани також використовують такелажний принцип роботи, інші технології підйому мають великі обмеження. Такелажним кріпленням, блоками та канатами користуються промислові альпіністи та спортсмени, тому одна з головних особливостей цього устаткування – надійність та безпечність.

 

Щоб бути упевненим в тому, що такелажне обладнання відповідатиме таким вимогам, важливо замовляти його за посиланням https://metalvis.ua/uk/catalog/rigging-hardware/, яке належить сайту компанії «Солді і Ко». Всі елементи такелажних систем, які ми пропонуємо, виготовляються за кордоном за міжнародними стандартами якості, проходять лабораторні випробування та сертифікуються.