10 березня у Києві Спільнота святого Егідія та рух Молодь за мир проведе панахиду і поминальний обід за бездомних, які загинули у морози.

На заході, який пройде в Інституті релігійних наук ім. Фоми Аквінського, очікується близько 200 бездомних.

О 14 годині розпочнеться панихида, яку проведе отець Андрій Вахрушев, віце-ректор семінарії Спільноти святого Егідія в Римі.

Під час панахиди згадають усіх друзів Спільноти святого Егідія, які загинули в морози. Подія має назву “Панахида по Мілі та всіх, хто загинув на вулиці”.

“Щороку в кінці зими ми згадуємо наших друзів на вулиці, що залишили нас. Першою в довгому списку імен Міла, 39 років, вона замерзла на Хрещатику у 2006 році. Продавала квіти. Заснула на теплих сходах, як їй здавалось, і не прокинулася. Ми дізнались про це через кілька днів.

На сорок днів, у лютому 2006 була панахида, куди прийшло багато людей: Спільнота, бездомні, бідні. Кожен написав ім'я своїх близьких. Сьогодні це список із сотень імен", - говорить голова Спыльноти святого Егідія Юрій Ліфансе.

Після панахиди відбудеться поминальний обід: за яким волонтери будуть сидіти з бідними за одним столом.

Організатори зазначають, що запрошують усіх бідних, яких зустрічають щотижня під час роздач їжі.  

Спільнота святого Егідія - це міжнародна організація, яка існує в більш, ніж 70 країнах світу. Виникла у 1968-му році в Римі. Відома своєю миротворчою та гуманітарною діяльністю. В усьому світі Спільнота допомагає бідним: бездомним, біженцям, стареньким, дітям з малозабезпечених сімей.

Щомісяця Спільнота проводить молитву за мир, під час якої згадуються усі країни, де йдуть війни.

Час: 10 березня, 14:30 - 16

Місце: Інститут релігійних наук св. Томи Аквінського, вул. Деревлянська, 13

Акредитація: [email protected], 0675048372