• Головна
  • Як вибрати хороший кондиціонер для білизни?
Новини компаній
16:47, 23 травня

Як вибрати хороший кондиціонер для білизни?

Новини компаній

Якщо ви звикли доглядати за предметами свого гардероба, вам неодмінно варто підібрати правильний кондиціонер для прання одягу. Але вже на цьому етапі ви зіткнетеся з певними труднощами. Адже з огляду на різноманітність варіантів від різних виробників, вибір кондиціонера стає завданням «із зірочкою».

Тому ми вирішили розібратися, що ж саме пропонують нам сучасні бренди, а також розглянути кожен з товарів окремо, щоб допомогти вам вибрати найкращий варіант з представлених на ринку.

Як вибрати хороший кондиціонер для білизни?, фото-1

Що ж таке, ці ваші кондиціонери?

У побутовій хімії кондиціонерами називають особливу групу засобів, які додають до процесу прання для «пом'якшення», «освіження» і надання додаткових захисних властивостей тканинам, з яких виготовляють білизну та одяг. Принцип його роботи досить простий: компоненти, змішані в певній пропорції, покривають волокна тонким шаром речовин, що роблять річ м'якшою і приємнішою на дотик.

Крім цього, кондиціонер зменшує тертя між тими самими волокнами, у такий спосіб перешкоджаючи передчасному зношуванню тканини і допомагаючи зберігати речі в гарному стані набагато довше. З'явившись на українському ринку побутової хімії не так давно, ця група товарів зуміла заслужити любов споживачів завдяки видимій результативності під час включення засобу до звичного процесу прання речей.

Що пропонують нам виробники?

Зі зростанням популярності, відомі бренди почали переглядати підхід до формату подачі. І сьогодні, на прилавках найближчих магазинів побутової хімії можна знайти відразу кілька варіантів:

  • Рідкі кондиціонери. «Традиційний» і найпоширеніший тип. Легко дозуються, добре розчиняються у воді, рівномірно розподіляючись по всій поверхні тканин і проникаючи в їхню структуру;
  • Капсули. Зручний і компактний варіант для тих, хто не хоче морочитися з дозуванням: досить покласти її в барабан пральної машини, щоб вона почала робити свою роботу;
  • Спреї. Ідеально підходять для тих, хто хоче надати свіжості одягу між праннями. Вони легко розпорошуються, миттєво освіжаючи тканину і надаючи їй особливого аромату;
  • Концентрати. «Економічно» доцільне рішення, оскільки здебільшого коштують у рази дешевше і вирізняються мінімальним дозуванням у межах одного прання.

Як саме кондиціонер впливає на тканину

Впровадження кондиціонера в процес прання відбивається на властивостях, якості та довговічності речей, надаючи їм:

  • М'якості та комфорту. Засіб робить тканини м'якими і приємними на дотик. Це важливо для постільної білизни та одягу, який стикається зі шкірою;
  • Зменшення статичної електрики. Кондиціонери запобігають накопиченню заряду, що виникає під час сушіння одягу;
  • Продовження терміну служби речей. Правильно підібраний склад захистить волокна тканини, що подовжує термін служби одягу. Актуально для делікатних тканин.

На що звернути увагу під час вибору?

По-перше, вивчіть склад кондиціонера. Намагайтеся зупинятися на засобах з натуральними компонентами, які безпечні для шкіри і навколишнього середовища.

Другим, не менш важливим моментом є аромат. Але тут уже справа смаку. Спробуйте кілька варіантів і виберіть той, який вам подобається найбільше.

Не менш важливим моментом є гіпоалергенність кондиціонера. Якщо у вас або у ваших близьких чутлива шкіра, вибирайте «нейтральні» склади, здатні мінімізувати ризик появи алергічної реакції.

Ну і, звісно, зверніть увагу на витрату засобу. Деякі бренди пропонують концентровані формули, які потребують меншої кількості засобу на одне прання, а отже - дають змогу заощадити! 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...