• Головна
  • Військовим з Києва з втраченими кінцівками, частково компенсуватимуть вартість купівлі авто
13:12, 8 квітня

Військовим з Києва з втраченими кінцівками, частково компенсуватимуть вартість купівлі авто

Військовим з Києва з втраченими кінцівками, частково компенсуватимуть вартість купівлі авто

Київська влада буде частково компенсувати вартість придбання автомобілів столичним військовим, які втратили кінцівки на фронті.

Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда в ефірі телеканалу "Київ".

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте долучатись.

Хонда розповіла, що у Києві визначили механізм компенсації вартості купівлі нового автомобіля учасниками бойових дій, які отримали інвалідність I та II груп внаслідок часткової чи повної втрати верхньої або нижньої кінцівки.

За словами чиновниці, такий автомобіль має бути відповідно переобладнаний, а верхня межа компенсації становить близько 500 тисяч гривень. Тобто, військовий може придбати авто і більшою вартістю, а місто компенсує його частину. За словами Хонди, вже є військовий, який отримав компенсацію вартості машини.

У порядку надання допомоги на часткову компенсацію вартості авто зазначено, що розмір компенсації може становити від 10% до 95% вартості автівки, але не може перевищувати 180 прожиткових мінімумів (545 040 грн).

Водночас заступниця голови КМДА зазначила, що у деяких військових з інвалідністю виникають труднощі з тим, щоб зібрати необхідні документи, які підтверджують їхнє право керувати авто. Проте у відповідальних за це питання міністерствах кажуть, що невдовзі спростять порядок отримання цих документів.

Консультації щодо компенсації вартості авто, а також з інших питань, військові можуть отримати у "Мілітарі хабі".

Нагадаємо, ми писали, що ветерани і ветеранки, які обмежені у пересуванні, можуть замовити безкоштовне таксі для поїздок по Києву.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #військові #компенсація #КМДА #міська влада #автомобілі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...