• Головна
  • Вхід вільний: ТОП-5 цікавих місць Києва, куди можна потрапити без грошей
12:20, 25 лютого

Вхід вільний: ТОП-5 цікавих місць Києва, куди можна потрапити без грошей

Вхід вільний: ТОП-5 цікавих місць Києва, куди можна потрапити без грошей

Захотілось кудись піти у вихідні або з'явився вільний час у будні, але із гаманцем це не узгодили? Нічого страшного, в Києві є й безкоштовні розваги.

І вони, як переконались журналісти 44.ua, доволі різноманітні.

"Ательє мрій"

22 лютого в "Українському Домі" відкрилась виставка "Ательє мрій", присвячена творчості наших дітей під час війни.

На виставці, організованій ЮНІСЕФ та громадськими організаціями "Порт культури" і "Культурна платформа Закарпаття", представлені спільні експонати дітей та митців - Ксенії Білик, Юрія Болса, Антона Логова, Маші Реви. Вони створювались дітьми та молоддю з понад 50 громад України з лютого 2022 року.

Діти зможуть не тільки подивитись твори інших, але й спробувати створити щось своє, адже на виставці працюватимуть майстеркласи та воркшопи.

Виставка відкрита до 3 березня щодня з 11:00 до 19:00 (крім понеділків).

Ательє мрій

Ательє мрій

"Гномовиця"

Раніше ми писали про популярні ковзанки Києва. Поруч однією з них, на арт-заводі "Платформа" на лівому березі, є безкоштовна локація "Гномовиця", де можна розважатись всією родиною.

"Тут, на фабриці бавовни, відбуваються спалахи першого в Києві вулкану Гномовиця, тут можна блукати в лабіринті, кататись на еко-гойдалках та горках, робити сімейні фотосесії", - кажуть організатори.

Вони закликають не забувати про донати ЗСУ: кожні 100 вивержень Гномовиці - це 10 тис. грн на збір для наших воїнів, зокрема для 3 ОШБр.

Вхід вільний: ТОП-5 цікавих місць Києва, куди можна потрапити без грошей, фото-2, Арт-завод "Платформа"

Арт-завод "Платформа"

"Гномовиця" відкрита щодня з 10:00 до 21:00

Музей Apple

Минулого літа на Хрещатику відкрився дуже незвичний музей - музей техніки Apple. Тут пожна побачити понад сотню експонатів: компʼютери Apple перших генерацій, зокрема Apple II , оригінальний Macintosh, найперші iPod, iMac, MacBook, iPad... Звісно, є і iPhone, від першого до найновішого.

Подібний музей ще є, наприклад, у Празі, та на відміну від нашого він платний.

Подивитись на "яблучні" гаджети можна щодня з 10:00 до 22:00.

Вхід вільний: ТОП-5 цікавих місць Києва, куди можна потрапити без грошей, фото-3, "ТиКиїв"

"ТиКиїв"

PinchukArtCentre

Цей справжній мистецький хаб у самому центрі (вул. Велика Васильківська та Басейна)є одним з найбільших приватних центрів сучасного мистецтва в Центральній і Східній Європі.

Зараз в ньому ведуться невеличкі ремонтні роботи, а от вже з 8 березня відкриються дві великі виставки: "Олександр Ройтбурд. Теорема влади" і "Я з тобою". Можна буде побачити роботи Ройтбурдв з приватних колекцій, а також твори митців з України, США, Бельгії, Туреччини, Мексики, Данії та Індії.

Вхід вільний: ТОП-5 цікавих місць Києва, куди можна потрапити без грошей, фото-4, PinchukArtCentre

PinchukArtCentre

PinchukArtCentre зазвичай відкритий з 10:00 до 21:00.

Кловський палац

А ось є екскурсія не лише безкоштовна, а й онлайнова! З 2020 р. Верховний суд відкрив віртуальну екскурсію Кловським палацом, який знаходиться на вул. Орлика, 8.

Палац почали будувати у середині XVIII ст. за наказом керівництва Києво-Печерської Лаври. Основна його функція на той момент була - прийом почесних гостей.

Потім там розміщувався госпіталь, потім - чоловіча гімназія, потім - знов госпіталь... Під потреби Верховного суду будівлю віддали вже на початку двотисячних.

До XX ст. палац трохи добудовували, трохи змінювали. Але взагалі-то він був і залишається одним з прикладів українського бароко. І на всі його барокові (і не тільки скарби) можна подивитись просто вдома.

Вхід вільний: ТОП-5 цікавих місць Києва, куди можна потрапити без грошей, фото-5, Верховний суд

Верховний суд

А можна і не вдома - в палаці проводяться звичні екскурсії для груп від чотирьох осіб.

Також не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua". Там ми публікуємо ще більше новин, щоб ви завжди були в курсі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #дозвілля #музей #топ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...