• Головна
  • Вантажні поїзди з Китаю до Європи вже обслуговують 25 європейських країн
Новини компаній
12:14, 23 листопада 2023 р.

Вантажні поїзди з Китаю до Європи вже обслуговують 25 європейських країн

Новини компаній
Вантажні поїзди з Китаю до Європи вже обслуговують 25 європейських країн

Вантажні потяги сполученням Китай–Європа із 2013 року своєю мережею вже охопили понад 200 міст у 25 країнах Європи, а також понад сотню міст у більш як десяти азійських державах, згідно з аналізом Global Times. Доставка вантажів з Китаю до Європи була значно полегшена завдяки цій залізничній мережі, що вистояла і в умовах пандемії коронавірусу, коли на поїзди перевантажували значні обсяги вантажів, які раніше транспортували морем.

Залізничні перевезення з Китаю до ЄС також пожвавили транскордонний бізнес між двома далекими континентами, і експерти логістичного ринку прогнозують, що мережа має потенціал для розширення на більшу кількість територій.

Згідно з інформацією, оприлюдненою китайським МЗС, за останнє десятиліття вантажні поїзди Китай–Європа здійснили близько 78 тисяч рейсів і перевезли вантажів на суму понад 340 мільярдів доларів у 7,4 мільйонах 20-футових контейнерів.

За словами китайських урядовців, пропускна спроможність залізничних «портів» уздовж мережі була значно збільшена за останні роки. Це також сприяло розвиткові бізнесу як у Китаї, так і в Європі та Центральній Азії, оскільки вантажні потяги скоротили дистанцію перевезень (https://goodlogistics.com.ua/uk/mezhdunarodnye-perevozky-gruzov/), підвищили їх ефективність і створили більше можливостей для розподілу ресурсів між усіма економіками вздовж мережі, кажуть у Китайській академії міжнародної торгівлі та економічного співробітництва.

Так, однією із основних залізничних станцій, звідки відправляються китайські вантажні потяги до Європи, є станція Еренхот в автономному районі Внутрішня Монголія, що на півночі Китаю. Цей «порт» упродовж року обробив понад 2500 вантажних рейсів, повідомили в інформаційній агенції «Сіньхуа» з посиланням на місцеву адміністрацію. За десятиліття кількість оброблених станцією рейсів складає вже понад 13 тисяч.

У вересні у свою 20-тисячну поїздку відправився поїзд із Сіаня до Європи. Цей маршрут запустили в листопаді 2013 року. Спочатку він вирушав із Сіаня, важливого китайського індустріального центру, розташованого у провінції Шеньсі на північному заході Китаю, до Москви.

У вересні 2023 року кількість відправлень поїзда зросла на 29,7%, якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року. Водночас обсяг вантажоперевезень склав 3,5 мільйона тонн, що на 34,7% більше, ніж у 2022 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...