• Головна
  • Як правильно доглядати за шкірою обличчя
Новини компаній
10:24, 10 листопада 2023 р.

Як правильно доглядати за шкірою обличчя

Новини компаній

Аби якомога довше виглядати молодим та здоровим, потрібно правильно доглядати за своєю шкірою. Особливо це стосується обличчя. Воно щоденно піддається дії різноманітних шкідливих чинників, серед яких прямі сонячні промені, опади, холодний вітер та хімічні речовини, які можуть знаходитися в повітрі. Тому було створено велику кількість різноманітних засобів, яки допоможуть вам запобігти подразненню та ранньому старінню шкіри вашого обличчя. Деякі позиції ви можете побачити в каталогах компанії Lullaby, яка співпрацює з понад 50 брендами.

Як правильно доглядати за шкірою обличчя, фото-1

Базові правила в догляді за обличчям

Щоденний догляд має стати для вас корисною звичкою. Сам процес займає всього декілька хвилин, проте подарує вам свіжий зовнішній вигляд та підтягнуту шкіру. Засоби необхідно обирати в залежності від типу вашої шкіри та можливих проблем на ній. Приміром, якщо вас турбує висип, то краще звернути увагу на вітамінні маски, або ж засоби, що заспокоюють шкіру та знімають запалення. Для жирного типу шкіри краще підійдуть матуючі лосьйони, а для сухої – зволожуючі креми.

Загалом, щоденний догляд за шкірою обличчя можна розділити на три основні етапи:

  • Очищення. Вмиватись необхідно мінімум двічі на день – вранці та ввечері. Для цього можна користуватися звичайною водою кімнатної температури. Проте, рекомендується додавати спеціальні очищуючі засоби. Особливо ввечері чи при знятті макіяжу. Це допоможе звільнити пори, аби не викликати подразнення та висипань. Існує безліч засобів для вмивання, таких як лосьйони, гелі чи молочко.
  • Тонізація. Після вмивання пори шкіри розширені. Це може сприяти їх швидкому забрудненню. Також варто звернути увагу, що може бути порушене pH шкіри. Це сприяє її надмірному пересиханню та компенсаторній активації сальних залоз. Тому важливо протерти шкіру тоніком, аби відновити її стан та повернути пори до їх нормального розміру. Іноді засоби для вмивання теж виконують таку функцію. В таких випадках на них є позначка 2в1. Тоді цей етап можна пропустити.
  • Живлення. Після очищення та тонізації шкіра краще засвоює поживні елементи. Для щоденного догляду з цією задачею чудово впорається крем. Зранку краще використовувати легкі текстури або ж захисні засоби. А от перед сном можна нанести більш густий живильний чи зволожуючий крем.

Щоб догляд був повноцінним та комплексним, необхідно регулярно виконувати всі три етапи. Краще обирати засоби одного виробника та серії. Тоді вони чудово будуть поєднуватися та доповнять дію один одного.

Спеціальний догляд

Спеціального догляду потребує проблемна шкіра. Вона може бути занадто чутливою, схильною до подразнень та висипань, пігментованою, жирною або занадто сухою. Так чи інакше, всі ці проблеми потребують спеціальних засобів для їх вирішення. Вибирати їх також потрібно правильно. Наприклад для чутливої шкіри варто звернути увагу на гелі та креми з позначкою про гіпоалергенність. Також варто завжди мати з собою захисний чи заспокійливий крем. Власниці жирної шкіри мають запастись матуючими серветками. Вони візьмуть на себе зайве сало, яке створює надмірний блиск та може забивати пори та провокувати висипання.

Пілінг обличчя та живильні маски

Цей вид догляду підходить для всіх, але його не можна використовувати щоденно. Для досягнення потрібного ефекту достатньо буде проводити подібні процедури двічі на тиждень.

Пілінг - це відлущування відмерлих клітин епідермісу. Для цього є більш м'які або агресивні препарати. Обирати варто виходячи з власних вподобань та характеристик шкіри. Після цієї процедури шкіра стає більш гладкою та підтягнутою, зникає незначна пігментація. Це найкращий момент аби наносити живильну чи вітамінну маску. Клітини шкіри краще вбиратимуть всі мікроелементи, що запустить процес відновлення і допоможе вам на довше зберегти свою молодість.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...