Новини компаній
13:27, 20 жовтня 2023 р.

Цікаві факти про текілу

Новини компаній

Текіла — це мексиканський національний міцний алкогольний напій, який по праву посідає роль короля нічних клубів, дискотек і вечірок. Цю екзотичну горілку виробляють із соку блакитної агави. Нижче ми докладніше розповімо про популярний напій.

Цікаві факти про текілу, фото-1

Особливості виробництва

Вони воістину унікальні. Перш ніж ви зважитеся купити текілу, дізнайтеся про них. Головний цікавий момент полягає в тому, що посадка, подальший догляд, а потім збір блакитної агави здійснюються винятково вручну. Роблять це люди, яких називають джимадорами (jimadores). Свій досвід роботи вони передають буквально з покоління в покоління.

Збирачі блакитної агави періодично зрізають листя, яке досягає висоти в кілька метрів. Причому беруть тільки центральні пагони. Робиться це для того, щоби зупинити раннє цвітіння і подальшу загибель рослини. У результаті вдається досягти повного дозрівання продукту.

Джимадор може визначити, коли рослина готова до збору врожаю. Тільки після цього з допомогою спеціального ножа він зрізає необхідне листя. Згідно зі статистикою щорічно збирають приблизно 300 млн стебел блакитної агави.

Доведено, що смак і аромат рослини різниться залежно від області вирощування. Наприклад, агава, вирощена в Лос-Альтосі, солодша. Водночас культура, вирощена в низинах, має трав'янистий смак і аромат.

Для довідки: вважається, що першу текілу виробили приблизно в XVI столітті. Рецептуру й технологію нібито створили іспанські конкістадори: вони переганяли сік блакитної агави, коли закінчилися запаси власного алкоголю.

Міцність напою

Вона може варіюватися в межах від 35 до 55%. Але, наприклад, у США на законодавчому рівні цей показник дорівнює 40%.

Хімія і текіла

У мексиканському алкогольному напої майже 300 хімічних сполук. Деякі з них утворюються в процесі ферментації соку блакитної агави. Летючі сполуки, які відповідають за смак і аромат напою, відносять до категорії органолептичних. Їхня концентрація збільшується за умови повільного процесу ферментації.

Сіль і текіла: звідки пішла традиція

Важливо знати, що на батьківщині кактусового напою — у Мексиці текілу п'ють у чистому вигляді без будь-яких добавок. В інших країнах є традиція вживати її з лаймом і сіллю. Вважається, що такий спосіб з'явився в розпал епідемії грипу. Люди в ті часи вважали, що у такий спосіб здійснюють профілактику вірусу. Здебільшого фахівці схиляються до того, що це фейк.

Також є щонайменше дев'ять інших способів пити текілу. Один із них — у складі коктейлів. А все необхідне для їхнього приготування можна купити в магазині важливих штук Маудау. Обов'язково дотримуйтесь пропорцій під час приготування коктейлів, щоб отримати очікуваний результат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#MauDau
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...