• Головна
  • Налаштовуємо еквайринг на рахунок для ФОП: які можливості це дає бізнесу
Новини компаній
18:13, 14 березня 2023 р.

Налаштовуємо еквайринг на рахунок для ФОП: які можливості це дає бізнесу

Новини компаній

t_IKyYWEHUfh3QP9P_2R1AV0aIp77lBznqrCDJ5VjN_EuEDlbeGw4EWxJ15UfR2thkUtnhiegMuxsfV0GvIs1B0kXUSZJhaBI4FCvWbXzUW-Sp5crbl4Jk6VnRO7uS9r5z85HZovcYOj0JaXa0A9jiI

Кількість охочих розплатитися карткою за покупку на касі з кожним роком зростає. Тим паче банківська картка у покупців завжди під рукою - у смартфоні чи годиннику. А от у гаманці може не бути достатньо готівки. З цього випливає, що наявність термінала та можливості оплатити карткою збільшує обсяг продажів. 

Навіщо ігнорувати технологічний розвиток на шкоду власному прибутку? У цій статті ми розглянемо, як налаштувати еквайринг, встановити термінал та почати нарешті приймати оплату від покупців карткою. Почнемо!

Прийом оплат на бізнес-карту: чому це інколи незручно

За словами експертів Райффайзен Банку, кожен підприємець котрий обрав їхній банк, може відкрити розрахунковий рахунок для ФОП - реквізити для отримання платежів від контрагентів. Так, це той довгий IBAN-номер, по якому платіж миттєво зараховується на рахунок. 

На додачу до бізнес-рахунку, ФОПу видають платіжну карту із 12-значним номером, на яку підприємець також може приймати оплату й вона автоматично зараховується на підприємницький рахунок. 

В обох випадках покупцеві, який планує щось придбати, потрібно заповнювати реквізити платежу (IBAN або номер картки) у своєму мобайл-банкінгу. А це зайвий час, якого при оплаті на касі магазину просто немає. 

Потрібне швидше універсальне рішення, яким є еквайринг. 

Оплата карткою через термінал

Саме послуга еквайрингу надає бізнесові можливість легально приймати до оплати різні банківські картки. Безготівкова оплата відбувається миттєво, тільки-но клієнт прикладе до термінала картку, смартфон або “розумний” годинник. Пристрій розпізнає картки більшості платіжних систем – Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro, American Express. 

Ба більше, вартість еквайрингу для підприємця становить ледве більше ніж 1% від суми оплати. Бізнес заощаджує час на прийом платежів, перерахунок великих готівкових сум, впевнений у безпеці розрахунків. На обслуговування однієї особи потрібно всього 5 секунд. Ніяких реквізитів заповнювати непотрібно.

Так, попередньо потрібно придбати апарат та програмне забезпечення для нього, що може бути задорого для маленького бізнесу, який щойно відкрився. Тому POS-термінал на андроїд можна взяти в оренду та просто сплачувати за нього абонплату банкові.

Для прикладу, POS-термінал від Райфу - це зручний сенсорний пристрій, готовий до фіскалізації, що не потребує спеціального каналу звʼязку. Він друкує чеки, сканує штрихкоди та має вбудовану систему керування продажами та складом.

Еквайринг налаштовують і для прийому платежів з карт клієнта онлайн, в інтернет-магазині. Це відбувається шляхом підключення до платіжного шлюзу 3D-Secure, що гарантує безпеку платежів. Так бізнес збільшує власні обороти коштом активних користувачів мережі, які оплачують замовлення через сайт, використовуючи свою банківську карту та еквайринг.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Raiffeisen #Райффайзен
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...