• Головна
  • Ярмарки та вуличні музиканти: як у воєнному Києві відсвяткували День міста, - ФОТО, ВІДЕО
17:53, 29 травня 2022 р.

Ярмарки та вуличні музиканти: як у воєнному Києві відсвяткували День міста, - ФОТО, ВІДЕО

Ярмарки та вуличні музиканти: як у воєнному Києві відсвяткували День міста, - ФОТО, ВІДЕО

Щороку в останню неділю травня Київ, його мешканці та гості міста відзначають День Києва. Проте у 2022 році вперше з моменту заснування цього свята у 1982 році воно проходить в умовах воєнного стану. Звичайно, що цьогоріч на вулицях було значно менше людей та й не було заходів. Але воно й не на часі.

Як у 2022 році кияни та гості міста святкували День Києва бачили журналісти 44.ua.

Святкувати День Києва кияни почали ще 28 травня.

Ми маємо Telegram-канал. Долучайтесь та читайте, щоб бути в курсі важливих та актуальних новин Києва, регіону та України.

Варто зазначити, що за останні 80 років це перший День міста в умовах війни. І попри те, що рашисти залишили Київську область ще на початку квітня, тут все одно залишається ризик ракетних ударів. Людей у столиці значно менше, ніж зазвичай, а масових заходів не заплановано.

Так, наприклад на одному із невеликих заходів побувала журналістка 44.ua.

Мова йде про ярмарок "Печерська круча", який пройшов у Литовському сквері.

"Печерська круча" – це благодійний ярмарок, який пройшов на Печерську. Цього року в програмі заходу були тематичні лекції, фотосушка, виставка київських артефактів від знавців старовини, жива музика, а також продаж смаколиків та сувенірів.

На ярмарку були представлені вироби народних майстрів, хендмейд, різна сувенірна продукція тощо.

Деякі кияни та гості міста завзято танцювали під живу музику, у виконанні вуличних музик.

Окрім того, для дітей була дитяча програма та різні активності від музеїв.

Кошти, які були зібрані під час "Печерської кручі" планували розподілити таким чином: половину мають витратити на відновлення будинку Андрія-Фердинанда Краусса (Микільський провулок, 7), а, іншу частину – передати на потреби військових.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що міський голова Києва Віталій Кличко записав відеозвернення з нагоди Дня Києва, в якому привітав містян та гостей міста зі святом. Відповідний ролик мер столиці опублікував у своєму Telegram-каналі. Мер столиці Віталій Кличко назвав Київ нескореним, красивим та гордим містом. Очільник столиці нагадав, що місто вже 1540 років стоїть на пагорбах Дніпра.

Крім того, ми повідомляли, що 28 травня у Києві на Михайлівській площі відкрили виставку розитої рашистської техніки. Там встановили розбиті танки та БМП, а також інше воєнне обладнання, яке окупанти використовували у війні проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #Печерська круча #ярмарок #містяни #День Києва
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...