• Головна
  • 2021 рік для Володимир-Волинської птахофабрики: податки, кризи та будівництво
Новини компаній
15:00, 27 січня 2022 р.

2021 рік для Володимир-Волинської птахофабрики: податки, кризи та будівництво

Новини компаній
2021 рік для Володимир-Волинської птахофабрики: податки, кризи та будівництво, фото-1

На Володимир-Волинській птахофабриці розповіли, як для підприємства минув 2021 рік, з якими кризовими ситуаціями стикнулися, як шукали вирішення та про виконані зобов’язання перед державою.

Минулого року птахофабрика була одним з великих платників податків як на рівні держави, так і Волинської області. Про це повідомляє пресслужба підприємства на офіційній сторінці Володимир-Волинської птахофабрики.

2021 рік для Володимир-Волинської птахофабрики: податки, кризи та будівництво, фото-2

Так, підприємством у 2021 році сума всіх сплачених податків склала понад 220,4 мільйона гривень. З цієї суми понад 3,6 млн грн становив військовий збір, та понад 52,7 млн грн – надійшли до бюджетів місцевих громад, де працює підприємство. Найбільше отримала Володимир-Волинська територіальна громада - 39,2 млн грн. Також податки у свій місцевий бюджет отримали громади (загалом вісім), де розташовані Комбікормовий завод і пташники.

За 2021 рік Володимир-Волинська птахофабрика виготовила понад 48,4 тис. тонн курятини, з них 96% реалізували на внутрішньому ринку країни, а 4% були експортовані.

2021 рік для Володимир-Волинської птахофабрики: податки, кризи та будівництво, фото-3

В інтерв’ю для журналу «Птахівництво» директорка Володимир-Волинської птахофабрики Світлана Собіпан зазначила, що рівень споживання курятини на душу населення в Україні за ІІІ квартал 2021 року в порівняні з ІІІ кварталом 2020 року скоротився на 3,2%. Причиною такою тенденції є зниження купівельної спроможності населення та чисельності вітчизняної продукції загалом. Скорочення українського виробництва частково компенсується дешевими імпортними товарами, що як наслідок негативно впливає на ціноутворення продуктів.

«Собівартість курятини в попередньому році, у середньому зросла на 19,6 %. На ціну вплинув ряд факторів, які ми спостерігали у 2021 році. Один з основних – ріст цін на сировинну, зокрема зернові, які зросли у понад 2 рази, а відповідно позначилися на вартості кормів. Якщо брати собівартість курятини, то 70% ціни залежить від кормів», - додала Світлана Собіпан.

Крім виклику зі зростанням ціни на сировину, з осені 2021 року розпочалася тенденція швидкого здорожчання газу для промисловості. І вдруге за рік, вся галузь птахівництва постала перед кризовою ситуацією та відверто заявили про можливість скорочення виробництва. Ситуацію стабілізували у січні 2022 року наказом Кабміну.

2021 рік для Володимир-Волинської птахофабрики: податки, кризи та будівництво, фото-4

«На сьогодні птахофабрика працює на 100% своєї потужності. У 2022 році ми проведемо незначне скорочення вирощування птиці, що в першу чергу пов’язано зі зміною технології вирощування. За підсумками року таке скорочення дасть на 1,1 млн голів птиці менше, аніж у попередні роки», - наголошує Олександр Сович, директор з вирощування.

У 2021 році для підприємства були також приємні події. Однією з них стало відкриття цеху виготовлення м’ясо-кісткового борошна. Запуск цього цеху – це нові робочі місця для жителів цього регіону, а для підприємства – нові можливості.

«Обладнання для цеху закупляли в Нідерландах, Італії, Туреччині та США. Виробнича потужність його складає 11 тонн м'ясо-кісткового борошна за день. Вартість закупленого обладнання становила майже 50 мільйонів гривень, а всього цеху – понад 130 мільйонів гривень. Він в першу чергу буде переробляти рештки від власного виробництва та в повному об'ємі зможе запрацювати із запуском всього комплексу в цілому», - зазначають на офіційних сторінках підприємства.

2021 рік для Володимир-Волинської птахофабрики: податки, кризи та будівництво, фото-5

Цех виготовлення м'ясо-кісткового борошна – цех якого раніше не було на підприємстві. Він дозволить переробляти рештки від виробництва, які до цього реалізовувалися як сировина на інші підприємства. Відтепер можемо виготовляти м'ясо-кісткове борошно та реалізовувати його підприємствам з виготовлення кормів для тварин.

У 2022 році підприємство продовжує будівництво нового Комплексу переробки, вартість якого прогнозується в розмірі 1,5 мільярда гривень (на сьогодні робіт виконано на понад 700 млн грн), розширювали канали збуту як в межах держави, так і експортувати до нових країн та продовжувати вести соціальну-відповідальну діяльність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...