У інтернеті опубліковано досить багато тематичних матеріалів про сучасні тенденції веб-дизайну, і думки, як мовиться, розходяться. З одного боку, це логічно, оскільки у різних авторів є свої якісь припущення про те, що ж буде актуальне для сайтів в поточному році. З іншої - ці прогнози дуже суб'єктивні.

Загалом, можна зібрати усі варіанти і скласти щось подібне до дайджеста веб-дизайн трендів 2017. Розпочнемо з найбільш популярних тенденцій, які відмічають багато фахівців, і поступово перейти до "унікальніших" ідей. Сітка для сайтів вважається деяким сталим базовим поняттям, що допомагає грамотно організувати простір веб-сторінки. Особливо креативних дизайнерів вона при цьому заганяла в певні рамки. Проте завжди знаходилися сміливці, що створюють оригінальні рішення, непідконтрольні яким-небудь жорстким межам. Подібні роботи, як правило, зустрічаються в іміджевих і творчих тематиках, але в 2017 цей тренд дизайну сайтів пошириться і на строгі корпоративні проекти.

Нестандартне розташування елементів дає більше цікавих можливостей: дозволяє використати увесь простір сторінки, додавати в макет нашарування об'єктів і відчуття глибини. Сьогодні розробка сайтів Київ дозволяє реалізувати дизайн, вражаючий користувачів навіть без барвистого повноекранного відео або анімації. Враховуючи сотні тисяч класичних макетів в мережі, абстрактні унікальні рішення практично завжди виділятимуться і привертатимуть увагу відвідувачів сайту.

Нестандартному проекту - просунуте меню. Сьогодні вам не обов'язково розміщувати горизонтальну навігацію в шапці. За рахунок зростаючої популярності адаптивних макетів багато користувачів вже звикли до іконки Hamburger меню (складається з трьох горизонтальних смужок), яка все частіше з'являється і на звичайних версіях сайтів. Грань між мобільним і десктопним дизайном поступово стирається. У поточному році ми спостерігатимемо безліч експериментів з розміщенням і формою меню - це може стати однією з головних тенденцією веб-дизайну 2017. Подібні рішення дозволяють використати простір сторінки по іншому. Окрім інтуїтивної прокрутки вниз і убік, а також закріпленого вертикального блоку навігації будуть популярні різні приховані виїжджаючі елементи. З їх допомогою ви зможете розмістити усі потрібні пункти підміню на одному екрані. У якомусь сенсі це робить навігацію по сайту детальнішою і кориснішою для користувачів. Важливо тільки щоб вони зуміли розібратися з вашим нестандартним рішенням. Обов'язково потестуйте його ефективність на практиці.