Телевізори Smart TV стають дуже популярними. Їх великою перевагою є функціональність – крім передачі зображення телевізійних станцій, вони дозволяють, зокрема, переглядати сторінки Інтернету, слухати музику, а також підтримку додатки типу YouTube. Додатково до них можна підключити весь спектр периферійних пристроїв, таких як сучасний телефон смартфон. Завдяки цій функції ми можемо передавати будь-які мультимедійні файли, збережені на телефоні прямо на екран телевізора. Крім того, спеціальні програми дозволяють використовувати наш смартфон як універсальний пульт дистанційного керування.

У мене телевізор Smart TV? На початку варто відповісти собі на питання "яка версія телевізора має особливості Smart TV?". Простіше кажучи, Smart TV - це поєднання традиційного телевізора з можливістю доступу в Інтернет. Ця функція значно розширює можливості самого телевізора. Вона вимагає також оснащення ТБ спеціальним програмним забезпеченням, збагаченими програмами – кожен з них має інше призначення.

Як підключити телефон до телевізора? Wi-fi і не тільки. Wi-fi мережа доступна практично в кожному будинку. Купуючи свій перший телевізор Smart TV, варто звернути увагу на можливість підключення до Інтернету за допомогою радіохвиль, так як деякі з них не мають цієї дуже корисної функції і вимагають підвести традиційний мережевий кабель. У цьому випадку синхронізація зі смартфоном буде вельми простою. Справа ускладнюється в момент відсутності модуля wi-fi у нашому телевізорі. Тоді стає необхідним використання спеціального сполучного кабелю HDMI. Щоб дізнатись більше, вам потрібно перейти на наш сайт.

Підключення до телевізора смартфона за допомогою HDMI кабелю. Якщо куплений нами телевізор не має функції wi-fi, тоді потрібно взяти більш традиційне рішення – HDMI кабель. В даний час кожен вироблений смартфон має роз'єм Micro-USB. Більшість з них підтримує режим MHL (англ. Mobile High-Definition Link) для передачі не стисненого зображення з роздільною здатністю 1080p, звук 8-канальний і захист контента за допомогою протоколу HDCP. Будь-яка інформація, що стосується пристрою наведена в прикладеній інструкції з експлуатації.

Для підключення телефону за допомогою HDMI кабелю необхідно придбати спеціальний адаптер MHL Micro USB – HDMI. На ринку доступні як дешевші замінники так і якісні дорогі моделі. Різниці в продуктивності і якості зображення не помітив, вибір стає очевидний.