Якість питної води – це запорука здоров’я людини та її гарного самопочуття, тому дуже важливо подбати про це питання. Через те, що якість води – під крану залишає бажати кращого, люди встановлюють спеціальні фільтри для якісної очистки води.

Незважаючи на те, що водоканали забезпечують досить високий рівень очистки води, потім вона проходить довгий шлях по міських магістралях, де до неї приєднуються пісок, іржа, нітрати та інші шкідливі речовини. Тому важливо встановити спеціальні фільтри вдома, які дозволять очистити питну воду.

В інтернет-магазині Water House представлено великий вибір фільтрів різного типу, які відрізняються високою продуктивністю, простотою монтажу та експлуатації та доступними цінами.

В каталозі представлені ефективні фільтри від провідних виробників BWT, DOW Filmtec, ECOSOFT, ATLAS FILTRI, Наша вода.

Види та особливості фільтрів для води

Виробники пропонують великий вибір фільтрів для питної води та способом та ступенем очищення, а також за принципом дії:

1. Проточні фільтри. Вони створені для базової очистки від забруднень. Такі фільтри, як правило, використовуються для підготовки води до тонкої очистки. Вони мають колби з картриджами із поліпропілену, які очищають воду від механічних домішок, металів та інших речовин.

2. Мембранні – невеликі за розмірами. Дозволяють швидко та ефективно очистити воду від органічних сполук, хлору та солей жорсткості.

3. Фільтр зворотного осмосу – розповсюджені та дуже ефективні прилади, які дозволяють видалити забруднення та небажані шкідливі молекули з води. Працюють за принципом проштовхування води через напівпроникну мембрану. Вода тече з більш концентрованого розчину в менш концентрований. Мембрана має крихітні пори, що затримують забруднення але пропускає воду. Такі фільтри, як правило, складаються з 5 – 6 ступенів фільтрації, вони видаляють до 98% твердих частинок.

4. Фільтр-глечик. Найбільш простий у експлуатації та дуже дешевий пристрій, який забезпечує досить високий рівень очистки води. Проте він має обмежений об’єм і вимагає регулярної заміни картриджів.

5. Ультрафільтрація. В таких фільтрах використовують мембранну очистку. Мембрани уявляють собою спеціальні плівки з особливими волокнами, які затримують механічні та органічні речовини, але мінеральні солі здебільшого залишаються у воді.

Як обрати фільтр для питної води?

Окрім ступеню очистки та типу речовин, які може видалити фільтр, треба зважати і на інші технічні параметри при виборі цього обладнання. Важливими є:

1. Робоча температура. Майже всі фільтри розраховані на роботу з холодною водою (тобто її температура не повинна перевищувати 40С).

2. Продуктивність – який обсяг води фільтр може очистити за певний час.

3. Робочий ресурс – який обсяг води фільтр може очистити доки не вийде з ладу.

4. Доступність та ціна витратних матеріалів. Очищаючі картриджі треба періодично міняти, тож переконайтесь, що це не буде занадто дорого та складно.

5. Наявність сертифікатів якості.

В інтернет-магазині Water House представлено великий вибір фільтрів для питної води. Якщо вам знадобиться допомога із вибором, співробітники проведуть детальну консультацію. В каталозі представлено сертифіковані товари, на які надається гарантія.

Піклуйтесь про здоров’я своєї сім’ї та обирайте найкращі ефективні фільтри для води у Water House.