Новини компаній
16:58, 31 липня

Як і з чим пити портвейн

Новини компаній
Як і з чим пити портвейн, фото-1

Портвейн - один з найвідоміших кріплених вин, але його часто недооцінюють, асоціюючи з чимось застарілим.

Види портвейну і коли їх краще пити

Перш ніж вибирати їжу чи приводи для подачі, важливо визначити тип портвейну.

  1. Ruby - молоде, фруктове вино. П'ється злегка охолодженим, підійде для неформального вечора.
  2. Tawny — витриманий у дубових бочках, з горіховими, карамельними, інжирними відтінками. Добре розкривається при температурі 14–16 °C.
  3. White - виготовляється з білих сортів винограду, може бути як сухим, так і солодким.
  4. Rosé – відносно новий стиль, з легким рожевим кольором та свіжим ягідним смаком.
  5. Vintage - вища категорія. Виготовляється з винограду одного виняткового року.

Інвестиції в якісний напій виправдані його смаком, ароматом та глибиною.

Культура споживання та гастрономічні поєднання

У Португалії портвейн прийнято подавати в завершення трапези - як дижестив, який допомагає неспішно завершити вечерю і продовжити задоволення від спілкування. свого підходу і пропонує унікальні гастрономічні поєднання:

  1. Ruby добре поєднується з гірким шоколадом, вишневим тартом чи брі;
  2. Tawny - з качкою, паштетами, волоськими горіхами, солоною карамеллю;
  3. білий портвейн може доповнити страви із блакитним сиром, горіхами, цитрусовими;
  4. Vintage – для особливих випадків, без їжі або з витриманим чеддером.

Такі поєднання допомагають розкрити кращі сторони кожного стилю портвейну і роблять дегустацію по-справжньому запам'ятовується.Для вибору ідеального напою під своє меню, варто заглянути на МАУДАУ, де представлений широкий вибір портвейнів різних категорій і витримки Правильно підібраний портвейн здатний стати фінальним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення