• Головна
  • Favbet Foundation надала допомогу ЗСУ на 210 млн грн за час війни. Куди спрямовані кошти та як це допомагає армії
Новини компаній
13:08, 14 лютого

Favbet Foundation надала допомогу ЗСУ на 210 млн грн за час війни. Куди спрямовані кошти та як це допомагає армії

Новини компаній

Сьогодні поговоримо про масштабну підтримку, яку протягом усього періоду війни надає Збройним Силам України благодійний фонд Favbet Foundation. За цей час загальна сума допомоги перевищила 210 млн гривень! Давайте розберемося, на що було витрачено ці кошти.

За сприяння Фонду у 2023 році реалізовано ключові проєкти UNITED24

Українські любителі азартних ігор віддають перевагу тим операторам, які відкрито висловлюються проти російського вторгнення, проводять благодійну діяльність або навіть допомагають армії. Саме тому все більше людей прагне завантажити Megapari на iPhone, або грати в Cosmolot чи Favbet.

У 2023 році за підтримки Favbet Foundation здійснено низку масштабних проєктів президентської фандрайзингової платформи UNITED24, покликаних підвищити обороноздатність Збройних Сил України.

Одним із ключових напрямків стала модернізація систем протиповітряної та протиракетної оборони. Для цих цілей Фондом виділено 3,5 млн доларів на закупівлю вітчизняних РЛС, що дають змогу завчасно виявляти повітряні цілі противника.

"Завдяки радіолокаційним станціям, отриманим за підтримки Favbet Foundation, ми змогли істотно посилити контроль повітряного простору в прифронтовій зоні. Це підвищує наші шанси своєчасно перехоплювати дрони-камікадзе до нанесення удару", - прокоментував представник ППО ЗСУ.

Ще одним пріоритетним напрямом стало оснащення артилерійських частин сучасними безпілотними розвідувально-ударними комплексами. Вони дають змогу вести цілодобове спостереження за позиціями противника і завдавати високоточних ударів у режимі реального часу.

За підтримки Фонду закуплено понад десяток подібних комплексів на загальну суму близько 15 млн гривень. Це вже приносить свої плоди на полі бою, підкреслили в Генштабі ЗСУ.

За два роки війни ЗСУ отримали сотні одиниць техніки за сприяння Фонду

Одним із ключових напрямків роботи Фонду є забезпечення ЗСУ сучасними зразками військової техніки та озброєння. Тільки за останній рік за сприяння організації для потреб армії закуплено:

  • понад 300 одиниць автотранспорту підвищеної прохідності;
  • понад 100 безпілотних літальних апаратів розвідувального та ударного призначення;
  • десятки комплектів оптико-електронних систем для стрілецької зброї;
  • значна кількість засобів радіоелектронної боротьби.

Поставки здійснюються безпосередньо в діючі частини, які відчувають у них найбільшу потребу. Це дає змогу оперативно підвищувати боєздатність підрозділів на передовій.

"Техніка та озброєння, які ми отримали завдяки допомозі Фонду, дуже виручають нас у боях. Особливо хочу відзначити нові приціли та квадрокоптери - вони дають нам важливу перевагу", - поділився боєць 128-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ.

За підтримки Favbet Foundation також реалізуються найважливіші проєкти з модернізації систем ППО та РЕБ ЗСУ.

Пряма співпраця і ключові гуманітарні проекти

Крім технічного оснащення підрозділів ЗСУ, Favbet Foundation здійснює з ними пряму співпрацю.

Яскравий приклад - це забезпечення роти ударних БПЛА "Фаворит" на суму 14 млн грн у 2023 році. Цей підрозділ діє під керівництвом віцепрезидента Професійної ліги змішаних бойових мистецтв Дениса Перча.

Також Фонд бере активну участь у гуманітарних проєктах - як UNITED24, так і Мінцифри. Допомога ЗСУ сьогодні - безумовний пріоритет для українського бізнесу, підкреслив президент організації Андрій Матюха.

Favbet Foundation має намір і далі надавати всебічну підтримку українській армії. Від ефективності та злагодженості дій ЗСУ залежить свобода і незалежність нашої держави!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...