• Головна
  • Лікування катаракти: які існують методи
Новини компаній
11:50, 1 квітня

Лікування катаракти: які існують методи

Новини компаній

Складнощі зі здоров’ям можуть виникнути у самий непередбачуваний момент, тому часто люди впадають у депресивний стан, не розуміючи що робити далі. Катаракта – одне з таких захворювань, яке вимагає у більшості випадків хірургічного втручання, проте на сьогодні успішно лікується. Лікування катаракти Полтава – це хороша можливість вилікувати очі та повернутися до нормального життя.

Лікування катаракти: які існують методи , фото-1

Що таке катаракта

Зміна у хрусталику ока, яка виглядає як хмаріння природного його стану, називається катаракта. Цей медичний термін використовується для позначення захворювання, яке призводить до погіршення зору, ослаблення колірної чутливості та інших проблем з зором. Катаракта зазвичай розвивається поступово та не є несподіванкою для людини, проте бувають різні випадки та інколи зір може почати дуже швидко погіршуватися. Вона може розвиватися як в одному, так і в обох очах. Основні її симптоми включають затемнення зору або відчуття блискавок у зорі, проблеми з видінням вночі та надмірна чутливість до світла. Лікування катаракти призводить кваліфікованими лікарями у передовій клініці Полтави: на сайті ви можете переглянути усю потрібну інформацію стосовно цього захворювання, а також за номерами телефонів особисто поспілкуватися з представниками клініки.

Чому виникає катаракта

Катаракта може розвиватися з різних причин, які можуть бути не очевидними на перший погляд для хворого. Проте зазвичай це захворювання виникає у похилому віці та спричиняється старінням, дегенеративними змінами в організмі. Чому саме може виникнути катаракта?

  • Старіння – це найрозповсюдженіший чинник. Річ у тому, що з віком кристалик ока може втрачати прозорість та ставати менш гнучким, що сприяє утворенню катаракти.
  • Вплив ультрафіолетового випромінювання. Завжди негативно впливає на стан нашого кристалика. А подовжений вплив ультрафіолету може значно пошкодити тканини очей, що може розглядатися як серйозний чинник для утворення катаракти.
  • Травматичні ушкодження очей.
  • Генетичні фактори – розповсюджена історія. У деяких випадках катаракта може нести спадковий характер.

Також катаракта може бути спричинена в наслідок хвороби або ускладнення. Деякі медичні стани, такі як діабет, тютюнова димка, а також певні медикаменти можуть збільшувати ризик розвитку катаракти. Ви можете проконсультуватися з лікарем клініки «Світогляд» для того, щоб він міг детальніше розкрити причини виникнення катаракти саме у вашому випадку.

Методи лікування

Катаракта – це серйозне захворювання, проте його лікування можливе. Сьогодні медицина пропонує сучасні методи поліпшення зору, які передбачають мінімальні ризики та втручання в око. Основні методи лікування катаракти включають в себе:

  • Хірургічне втручання. Один з найефективніших методів лікування катаракти. Під час операції лікар видаляє хмарний чи застарілий кристалик та замінює його штучним імплантатом, який називається інтраокулярним об’єктивом. Цей метод дозволяє швидко відновити зір та значно покращити життя людині.
  • Фармакотерапія. Існують ефективні лікарські засоби, які можуть допомогти у зниженні симптомів катаракти, проте не здатні назавжди її вилікувати. Наприклад, часто застосовуються окулярні краплі з антиоксидантами, які можуть допомогти у захисті очей від подальшого пошкодження.
  • Окуляри допомагають у ранніх стадіях катаракти. Варто обирати окуляри з підвищеною оптикою: вони можуть допомогти зберегти зір. Однак, коли хвороба продовжує прогресувати, цей метод може стати менш ефективним.

Лазерна корекція зору Полтава може допомогти поліпшити зір та повсякденне життя. Звертайтеся за всіма деталями за номером телефону +38 (050) 405-20-00.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#лікування катаракти #СВІТОГЛЯД
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...