• Головна
  • Хоронили тіла військових рф та готували ракетні удари: на Київщині затримали сімʼю зрадників, – ФОТО, ВІДЕО
12:42, 18 березня

Хоронили тіла військових рф та готували ракетні удари: на Київщині затримали сімʼю зрадників, – ФОТО, ВІДЕО

Хоронили тіла військових рф та готували ракетні удари: на Київщині затримали сімʼю зрадників, – ФОТО, ВІДЕО

У Київській області викрили батька та сина, які на замовлення Федеральної служби безпеки росії допомагали готувати ракетні удари по Україні та хоронили останки загиблих росіян під Києвом.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

На Київщині затримали родину зрадників, СБУ

На Київщині затримали родину зрадників, СБУ

Досі не підписані на наш Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua"? Скоріше долучайтесь, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

На Київщині затримали родину зрадників

За даними слідства, родина "зливала" геолокації базування Сил оборони, у тому числі військовослужбовців Сил спеціальних операцій ЗСУ. Також чоловіки передавали до ФСБ координати промислових цехів, де виробляють українські безпілотники.

Як встановило розслідування, за наведенням фігурантів росіяни планували здійснити прицільні ракетні удари по українських об’єктах.

Крім цього, агенти виконували інше завдання для російської спецслужби: вони шукали та збирали останки росіян, які загинули під час боїв за Київ та хоронили їх у київських лісопосадках. Після цього вони направляли до ФСБ відповідний «фотозвіт» із прив’язкою до місцевості та координатами місця поховання.

За даними слідства, затримані батько та син раніше проходили службу у складі правоохоронних органів. Після звільнення їх дистанційно завербував кадровий співробітник ФСБ, звернувши увагу на їхні антиукраїнські коментарі у YouTube.

Як пише СБУ, на початкових етапах співпраці з окупантами син фігуранта навіть проводив онлайн-тренінги з тактичної медицини для бойовиків російського угруповання «Ахмат».

За відпрацьовані завдання чоловіки отримували грошову «винагороду» від загарбників на власні банківські картки.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України — державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, ми повідомляли раніше, що киянин передавав росіянам дані про Збройні сили України та об’єкти критичної інфраструктури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Київщини #новини #всі новини #СБУ #родина #розвідка #інформація #ФСБ #військові #кримінал #зрада
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...