• Головна
  • Чому важливо регулярно проводити медичні аналізи?
Новини компаній
17:00, 12 березня

Чому важливо регулярно проводити медичні аналізи?

Новини компаній

У дитинстві похід до лікаря переважній більшості з нас здавався чимось на кшталт покарання. Я, наприклад, думав, що так мама з бабусею (до речі, вона була медиком за професією) "мстять" мені за погану поведінку, розбиту чашку або недоїдену манну кашу. На жаль, багато хто, ставши дорослим, зберіг цю неприязнь до відвідування медичних закладів. Декого до лікаря взагалі затягнути неможливо, хіба що так уже прихопить, що швидка довезе.

Звичайно, не можна сказати, що ходіння по лікарях приносить велике задоволення. Але в тому-то й річ, що це незрівнянно приємніше, ніж запустити важке захворювання і потім мучитися з його лікуванням у лікарні. Лікарі взагалі рекомендують щороку, починаючи з 25 років, проходити повне обстеження організму, навіть якщо пацієнт ні на що не скаржиться. Тим паче зараз необов'язково звертатися в державні поліклініки, які страждають від дефіциту сучасного обладнання та кваліфікованих фахівців. Приватні клініки оснащені всім необхідним і пропонують перевірити стан здоров'я за доступну кожному ціну. Щоб знайти підходящий варіант, можна набрати в інтернеті відповідний запит, наприклад, "оздоровчий центр Київ" або щось на кшталт цього.

Але чому навіть за відсутності симптомів хвороби слід все-одно регулярно проходити медогляд? Давайте розберемося.

Чому важливо регулярно проводити медичні аналізи?, фото-1

Як часто необхідно проходити обстеження в клініці

Лікарі радять проходити обстеження в клініці хоча б щорічно, починаючи з 25-річного віку. Ба більше, багато фахівців рекомендують кожні три місяці здавати аналіз крові, сечі та глюкози у венозній крові. Крім того, певній категорії людей варто це робити взагалі щомісяця. Йдеться про пацієнтів:

  • професійна діяльність яких пов'язана з фізичною працею;
  • які мають високий рівень небезпеки на роботі;
  • які відчувають постійні стреси;
  • які страждають від недосипання.

І це ще не все. Чоловікам, старшим за тридцять п'ять років, і жінкам після сорока необхідно щороку перевірятися у лікаря-онколога. Якщо ж людина входить до зони ризику розвитку злоякісних патологій, то починати проходити обстеження варто з більш раннього віку. Маються на увазі пацієнти:

  • з обтяженою спадковістю - ті, у яких найближчі кровні родичі страждали від онкозахворювань;
  • ті, що працюють на підприємствах з особливо шкідливими умовами;
  • ті, хто контактує з речовинами, що містять канцерогени, у побутових умовах.

А тепер відповімо на винесене в заголовок матеріалу запитання.

Хвороба як снайпер: причаїлася, щоб несподівано завдати удару в найбільш невідповідний момент

Профілактика - запорука успішного лікування. Про це знають усі, але все одно багато хто з нас відкладає візит до лікаря на потім. На жаль, багато хвороб дуже підступні й хитрі. У своєму зародку вони практично не турбують людину й акумулюють сили для розширення вогнища ураження. Але ж саме виявлення розвитку патології на ранній стадії дає змогу почати лікування в потрібний момент. Часто вдається локалізувати небезпеку і впоратися, що називається, малими силами. Навіть онкологічні захворювання, виявлені вчасно, піддаються терапевтичному або оперативному лікуванню. Поки ворог малий і слабкий, впоратися з ним набагато легше і, взагалі кажучи, дешевше. Але, зміцнівши, патологія здатна завдати удару по організму і настільки проявити себе, що тут уже страх перед лікарями відходить убік.

Інша справа, що нерідко пацієнти занадто пізно звертаються по допомогу. Тож, аби не доводити справу до найтрагічніших наслідків, варто скористатися рекомендаціями лікарів і регулярно проходити профілактичні огляди. Нехтування такими порадами обходиться значно дорожче - у прямому і переносному сенсах цього слова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...