• Головна
  • Черговий скандал з ТЦК: київський науковець порізав собі вени під час ВЛК на Львівщині
14:39, 18 лютого

Черговий скандал з ТЦК: київський науковець порізав собі вени під час ВЛК на Львівщині

Черговий скандал з ТЦК: київський науковець порізав собі вени під час ВЛК на Львівщині

Під час проходження військово-лікарської комісії у Львівській області, столичний науковець порізав собі вени, не витримавши натиску.

Про це повідомив народний депутат з Буковини Георгій Мазурашу у Facebook.

Актуальні, важливі та перевірені новини Києва читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Не забувайте підписуватись.

За словами депутата, попередньо чоловік був знятий з військового обліку, проте в ТЦК на заході країни йому видали новий військовий квиток та визнали придатним до служби. Як стверджує Мазурашу, науковця викрали посеред ночі прямо з готелю, ніби то за зпробу незаконно перетнути кордон.

До громадянина, який багато років працював у столичній науковій установі, постукали в двері готельного номера, де він зупинився. Це були прикордонники, 4 чоловіка. Сказали, що підозрюють, що він хоче незаконно перетнути кордон. Забрали його і відвезли в Солотвино. Там склали протокол. Сказали: підпиши і поїдеш (поширена практика обманом добиватися підпису, або дій). Наївний науковець підписав. Думав, ну, доведеться через суд добиватися скасування брєдового протоколу. Але… Не відпустили. Помістили в камеру, де і ночував… Потім завезли в ТЦК, – йдеться в повідомленні.

Депутат Мазурашу заявив, що громадянин показав представникам ТЦК власний військовий квиток, де була відмітка, що він знятий з обліку в столичному районному ТЦК.

На другий день оформили йому замість забраного новий військовий квиток(!), оформили "придатність", підписалися за громадянина (бо він відмовлявся підписувати). Вночі на автобусі повезли у в/ч під Львовом. Там його не взяли (певно, адекватні попались). Коли телефон віддали, він подзвонив адвокату, який викликав поліцію, – додав депутат.

Зі слів Мазурашу, звідти чоловіка привезли у Рівенську область, але там його теж не прийняли, бо "бачили, що не для військової служби чоловік". Далі з Рівненщини повезли науковця знову в ТЦК на Закарпаття, де він знову зв’язався з правоохоронцям. Під час проходження ВЛК чоловік не витримав поневірянь і порізав собі вени.

Коли громадянина, нарешті, відвезли на ВЛК, там з нього теж знущались, ігнорували його інформацію про проблеми зі здоровʼям. На цих емоціях він почав кидатися з ножиком (який мав в кишені) на тих лікарів, які його ігнорували, а потім порізав собі вени, – зазначає депутат Георгій Мазурашу.

Також ми писали про те, що Київська міська прокуратура розпочала досудове розслідування після оприлюднення відео побиття військовослужбовця в Шевченківському управлінні поліції Києва. Винним загрожує до восьми років позбавлення волі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #військові #науковець #ВЛК #комісія #поліція #військкомат #придатність
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...