• Головна
  • Розікрали близько мільйона гривень: у Києві керівників КП підозрюють у розтраті, – ФОТО
18:06, 23 січня

Розікрали близько мільйона гривень: у Києві керівників КП підозрюють у розтраті, – ФОТО

Розікрали близько мільйона гривень: у Києві керівників КП підозрюють у розтраті, – ФОТО

Посадовцям київським комунального підприємства, які привласнили близько мільйона гривень на закупівлі дорожнього обладнання, загрожує до дванадцяти років за ґратами.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління Національної поліції Києва.

Досі не підписані на наш Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua"? Там ми публікуємо ще більше новин, щоб ви завжди були в курсі та нічого не пропустили.

Слідчі задокументували протиправну діяльність службових осіб у розкраданні бюджетних коштів, виділених на закупівлю дорожнього обладнання без фактичної його поставки.

Зокрема правоохоронці з'ясували, що протягом грудня 2023 року директор одного з районних комунальних підприємств "Шляхово-експлуатаційного управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів" під час тендеру по закупівлі пішохідної огорожі забезпечив перемогу заздалегідь визначеному учаснику.

Він також навмисно проігнорував наявність іншої пропозиції, вартість якої була значно нижчою.

У столиці керівників КП підозрюють у розтраті, Поліція Києва

У столиці керівників КП підозрюють у розтраті, Поліція Києва

Надалі порушник, головний інженер підприємства та директор фірми-переможця, підписав ряд документів щодо прийому-передачі 350 одиниць комплектуючих елементів дорожньої огорожі.

Проте, як з'ясували поліцейські вказане обладнання поставлено не було доставлене у визначений договорами термін. Проте на рахунок фірми безпідставно перерахували близько мільйону бюджетних коштів.

Дії порушників слідчі кваліфікували за двома статтями Кримінального кодексу України та повідомили змовникам про підозру за ч. 5 ст. 191 - привласнення майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем і за ч. 1 ст. 366 - службове підроблення. Санкція найтяжчої статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна, – резюмували у поліції.

Також ми розповідали раніше, що столичні поліцейські скерували до суду обвинувальний акт відносно посадовця КМДА, який завдав збитків міському бюджету на закупівлі генераторів в укриття.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #бюджет #посадовці #розкрадання #дорожнє обладнання
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...