• Головна
  • Надмірне споживання алкоголю: ознаки та проблеми
Новини компаній
12:16, 17 січня

Надмірне споживання алкоголю: ознаки та проблеми

Новини компаній

Все більше людей звертається за допомогою до наркологів. І це добре, адже люди починають усвідомлювати, що залежність від спиртних напоїв несе в собі значну загрозу та ризики. І чим скоріше буде проведене лікування алкоголізму Київ, тим менше негативних наслідків доведеться пережити. А при своєчасному зверненні до наркологічної клініки і взагалі ці наслідки можуть бути мінімальними, а оздоровлення швидким.

Що представляє собою надмірне споживання алкоголю? Начебто все повинно бути зрозумілим, але насправді це не зовсім так. Справа в тому, що у кожного своє поняття про надмірність. Для когось цілком нормальним є влаштовування щотижневих вечірок, де немає обмежень щодо спиртного. Хтось може випивати потроху кожного дня, і така людина теж не бачить жодних проблем. А комусь здається, що випити один раз на місяць – це вже багато. Тобто, складно зрозуміти, що таке надмірне вживання.

Тому тут варто розглянути деякі фактори, які прямо говорять, що у людини є проблеми, і на неї чекає алкоголізм. Або він вже присутній, просто на ранній стадії.

Надмірне споживання алкоголю: ознаки та проблеми, фото-1

Характерні ознаки зловживання спиртним

Передусім, потрібно розуміти, що 1-2 ознаки з перелічених нижче ще не вказують на залежність. Проте, якщо вони яскраво виражені, то це явно привід замислитись, і можливо навіть прийти на консультацію до нарколога. Якщо людина знаходиться на 2 стадии алкоголизма, то допомогти їй буде доволі легко, це не потребує значних зусиль з боку пацієнта. І навпаки, якщо затягувати візит до лікаря, то в подальшому одужати буде набагато важче.

Отже, до типових ознак зловживання алкоголем відносяться:

  • Відсутність розуміння дози, або неможливість відмовитись від зайвої чарки/келиха;
  • Пошук будь-якого приводу, навіть незначного для того, аби випити;
  • Спиртні напої є обов’язковим атрибутом свят, без них людина не уявляє святкування, не отримує від події задоволення або радощів;
  • Поява провалів у пам’яті під час вживання алкоголю;
  • Психічні розлади, роздратованість, агресія або апатія, меланхолія в моменти тверезості.

Також характерною рисою надмірного споживання алкоголю є абстинентний синдром. Це стан, при якому у людини, що відмовилась від спиртного, починаються певні розлади – психічні, неврологічні та соматовегетативні. Якщо говорити простіше, то у алкоголіка порушується діяльність внутрішніх органів і психіки, з’являються хронічні захворювання. Це означає, що організм вже настільки звик до алкоголю, що просто не може жити без нього. До речі, це одна з причин, чому людина не може самотужки подолати залежність, і чому їй потрібно випивати час від часу.

Яка потрібна допомога

Звичайно, краще за все звернутись у клініку, де працюють досвідчені фахівці. Якщо бракує часу на довгостроковий курс лікування, то є чудова альтернатива – кодіровка від алкоголю Київ. Це офіційно визнаний метод, який цілком безпечний. Тут лише потрібно звернути увагу на кваліфікацію лікаря, який буде проводити дану процедуру. Такі фахівці працюють лише у клініках, і вони можуть гарантувати позитивні результати.

В тих випадках, коли людина ще не страждає від алкоголізму, але вже спостерігаються передумови для цього (або, наприклад, є спадковість), то можна після кожного зловживання проходити детоксикацію. Процедура не складна, доволі швидка, натомість очистка організму проходить відразу, коли продукти розпаду спирту ще не нанесли значної шкоди.

Ну й звичайно, не треба гребувати допомогою психолога, який зможе виявити причину потягу до спиртного.

Не варто гаяти час, краще вже зараз зателефонувати за номерами +38 (068) 461 56 65 або +38 (050) 766 07 85 та домовитись про консультацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...