• Головна
  • Як перевірити чи є у вас борги по штрафам?
Новини компаній
12:17, 29 грудня 2023 р.

Як перевірити чи є у вас борги по штрафам?

Новини компаній
Як перевірити чи є у вас борги по штрафам?, фото-1

Коли може знадобитися перевірка боргів по штрафам?

Якщо ви продаєте-купуєте нерухоме майно або авто, то потрібно впевнитись що продавець не має боргів, в разі наявності заборгованості угоду укласти не вдастся.

Також, важливо просто тримати кошти в порядку та час від часу перевіряти свої борги. Якщо особа має несплачений штраф чи прострочення за податками в такому разі виконавча служба даній особі може заблокувати банківські рахунки. Ось чому потрібно завчасно подбати, щоб штрафів не було.

Щоб зекономити ваш час на пошуки потрібних ресурсів зібрали топ-4 способи як перевірити борги по штрафам перед державою.

Реєстр боржників

В Україні функціонує і постійно оновлюється офіційний Єдиний реєстр боржників. Ознайомитися з ним можливо у сервісі Scanbe. Даний ресурс містить в собі вже прострочені борги, тобто, термін сплати яких сплинув. Наприклад, в реєстр боржників можуть включити людину у таких випадках і за таким алгоритмом:

1) просрочка оплати комунальних послуг: комунальна служба на початку звертається до суду про стягнення заборгованості, суд приймає рішення про стягнення боргу, і тільки після цього особу вносять до реєстру боржників;

2) аліменти: платник аліментів потрапляє до реєстру боржників, якщо прострочить оплату більше ніж на три місяці;

3) штраф за порушення ПДР: поліція оформляє протокол про порушення правил, якщо встановлений строк для оплати буде пропущено, то через декілька тижнів після спливу строку для оплати штрафу, порушника внесуть до реєстру боржників та відкриють щодо нього виконавче провадження.

А як перевірити штрафи до внесення особи до Реєстру боржників?

Штрафи ПДР

G4QNrZAkP_6I8Rv0wR6TWy2gztVwU67P_Ffuzq9jyW3qS2fjHMQIVIm9PohtyjcnrPrd2Wj4i-ryzH_kcG_tpt8LWrQAOVDhPtPwhATSzTd-7dI0Q7ozkHJ1w_fnrAPub3f-MTg-oPc9UWk8ckeXiww

За даними МВС за перші 10 місяців 2023 року в Україні зафіксовано тільки за перевищення швидкості більше 2 мільйонів порушень. 90 відсотків даних штрафів сплачується вчасно. Проте, 10 відсотків правопорушників не сплачують штрафи за перевищення швидкості в строк. Таким чином, за перші 10 місяців в Реєстрі боржників стало на 200 тисяч порушників більше і це тільки в категорії перевищення швидкості.

Щоб не мати проблем з блокуванням карти, а також не сплачувати штраф замість 170 грн близько 1000 грн до виконавчої служби водіям слід перевіряти порушення ПДР на сайті МВС або в спеціальних сервісах.

Податки та штрафи

Якщо штрафи ПДР - це причина №1 для внесення в Реєстр боржників, то несплачені податки точно входить до топ-3. Підприємці, власники бізнесів, самозайняті особи запросто можуть пропустити обов'язковий платіж, і через нетривалий період можуть отримати виконавче провадження.

Для підприємця блокування рахунків дуже болюче питання, тому потрібно слідкувати за податками та сплачувати все вчасно. 

На допомогу знадобиться офіційний сервіс від податкової служби, а саме: Кабінет платника податків. 

Даний ресурс містить в собі розділ про розрахунки із бюджетом, де можливо переглянути стан платежів та за потреби оплатити їх. Для входу до кабінета платника податків потрібно мати електронний підпис.

Судові справи

Українці мають змогу перевірити борги ще на етапі судового провадження. Судові справи доступні в сервісі Scanbe.io

Наприклад, можливо перевірити чи подавав банк до суду позов про стягнення боргу по кредиту, або ж чи немає судового провадження за прострочення оплати комунальних платежів, тощо.

Як шукати інформацію по судовим справам? Знайти судові справи по людині можливо за прізвищем ім'ям та по батькові. В судових провадженнях знайдемо: чи були суди, чи є судові процеси на даний час, якщо був судовий процес і є рішення за ним, то можливо відкрити текст судового документу і його прочитати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Scanbe #реєстр боржників
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...