• Головна
  • Підвищення готовності прифронтових лікарень до масових поступлень: IV Frontline Healthcare Summit
Новини компаній
15:00, 26 грудня 2023 р.

Підвищення готовності прифронтових лікарень до масових поступлень: IV Frontline Healthcare Summit

Новини компаній
“Будь лікарем, шукай можливості” Участники саміту “Frontline Healthcare”

“Будь лікарем, шукай можливості” Участники саміту “Frontline Healthcare”

Лабіринт на 500 квадратних метрів, грим від професійних кінематографістів та актори в ролі пацієнтів: 19-20 грудня Revival Institute провів в Києві тренінгову симуляцію масових поступлень для медиків прифронтових лікарень.

Масові поступлення пацієнтів – основне джерело надлишкової смертності та інвалідизації під час військових дій в Україні, але його можна обмежити. Це той випадок, коли тренування навичок рятує життя, кажуть організатори тренінгової симуляції Revival Institute.

Доповідь однієї з прифронтових лікарень

Доповідь однієї з прифронтових лікарень

Під час саміту виступила директорка секретної підземної лікарні “The Cave” Амані Баллур. Лікарня роками надавала допомогу під час війни на Близькому Сході, а директорка стала героїнею документального фільму National Geographic – номінанта на “Оскар”.

Також на саміті виступив регіональний радник ВООЗ з питань травм у Східно-Середземноморському регіональному бюро Нельсон Олім – перший автор методології ВООЗ з управління масовими поступленнями, а також екс-керівник симуляційного навчання в Академії ВООЗ у французькому Ліоні.

Обговорення журі доповідачів

Обговорення журі доповідачів

Крім того, на заході показали найпотужніші кейси року від фіналістів школи Frontline Changer. Ці кейси лікарі-агенти змін реалізовували протягом чотирьох курсів у рамках проєкту “Медичний тил України”. Як саме вони впровадили зміни – продемонстрували разом із керівниками лікарень та медичними директорами.

Основа для таких історій успіху прифронтових лікарень – систематичне тренування навичок управління масовими поступленнями. Тож учасники саміту пройшли симуляцію, яку провели в партнерстві з ДСНС. Це була масштабна симуляція наслідків обстрілу і хімічної атаки, проведена з акторами, кінематографічним гримом і манекенами.

Підвищення готовності прифронтових лікарень до масових поступлень, в умовах радіаційної небезпеки

Підвищення готовності прифронтових лікарень до масових поступлень, в умовах радіаційної небезпеки

“Один із лікарів-агентів змін, із Селидового Донецької області (це 22 кілометри від фронту), розповів, що після навчання вони в лікарні впровадили нову практику. Щоранку вони збирають чергову зміну у приймальному відділенні і в такому різному складі команди протягом семи хвилин відпрацьовують взаємодію при масовому поступленні”, – наводить приклад директор Revival Institute Вадим Арістов.

Такі кейси впровадження підвищеної готовності в різних лікарнях оцінювало журі зі світових експертів, стейкхолдерів, представників влади, благодійних фондів і громадськості, зокрема заступниця Міністра у справах ветеранів з питань європейської інтеграції Оксана Сивак; співзасновник Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова Геннадій Друзенко, депутатка міської ради й заслужена лікарка України Наталія Берікашвілі; підприємиця, експертка зі стратегічних комунікацій та масштабування розвитку, засновниця БФ «Українотворці» Юлія Курохтіна; представник “Благодійного фонду Сергія Притули” Костянтин Батозський; керівник українського представництва благодійної організації United Help Ukraine (США) Максим Продун; засновник благодійної організації “Центр спасіння життя” В’ячеслав Запорожець; голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів; громадський діяч та військовий журналіст Ігор Захаренко, інвестор реабілітаційних центрів, власник X-парк і представник Kyiv Smart City Юрій Зозуля; голова правління всеукраїнської громадської спілки “Спілка жінок України” Леокадія Герасименко.

Тренінгова симуляція масових поступлень для медиків прифронтових лікарень

Тренінгова симуляція масових поступлень для медиків прифронтових лікарень

Проєкт “Медичний тил України” почався зі співпраці некомерційного центру соціальних інновацій Revival Institute for Future (Україна) із SAMS Foundation (США) та United Help Ukraine (США). Пізніше до проєкту доєдналася Міжнародна організація з міграції (МОМ), яка є частиною ООН. Організації об’єдналися, щоб допомогти медзакладам України бути максимально готовими до надзвичайних ситуацій. Вони проводять вже четвертий саміт прифронтової охорони здоров’я, щоб сформувати стандарти та обмінятися досвідом. Окремо проводяться школи Frontline Changer, де активних лікарів вчать надихати персонал і управляти змінами. Девіз “Медичного тилу України” – “Будь лікарем, шукай можливості”.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#тренінги для медиків прифронтових лікарень
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...