• Головна
  • Найвищі хмарочоси Києва: ТОП-10 будинків та як вони виглядають
09:05, 20 грудня 2023 р.

Найвищі хмарочоси Києва: ТОП-10 будинків та як вони виглядають

Найвищі хмарочоси Києва: ТОП-10 будинків та як вони виглядають

Багато мешканців Києва знають, а гості міста помічають, що столиця – це яскравий мегаполіс із багатою історією та культурною спадщиною. На фоні галасливих вулиць міста, бульварів та площ і знакових пам’яток видніються висотні споруди, що відображають його динамічне минуле та прогресивне майбутнє. Найвищі будівлі Києва – це від архітектурних чудес, присвячених його історичному корінню, до сучасних хмарочосів, які свідчать про стрімкий розвиток міста, – відображають суть його подорожі в часі.

Журналісти 44.ua підготували для вас добірку, в якій розкажемо про найвищі споруди Києва та як вони виглядають.

І відкриває нашу добірку хмарочосів Києва бізнес центр "Парус". Будівництво цієї висотки стартувало у 2003 році, а офіційне відкриття відбулося у 2007 році. Всередині хмарочоса розташований бізнес-центр, що простягається на 33 поверхи, а його висота сягає 136 метрів. Комплекс містить багаторівневий паркінг та велопарковку, 11 ліфтів, включно з пожежним і ліфтами для паркування. На перших поверхах розташувалися магазини, ресторани, кав’ярні та кінотеатр. Бізнес-центр забезпечений надійною системою безпеки, а також сучасними комп’ютерними та телефонними мережами.

Історія БЦ "Парус" розпочалась одночасно з ТРЦ "Гулівер". Головний архітектор Києва Сергій Бабушкін намалював ескіз проєкту для офісного центру, який нагадував зернину сочевиці. Замовнику, столичному бізнесмену Вагіфу Алієву, проєкт сподобався. А вже у 2006 році будівлю здали у експлуатацію.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua". Там ми публікуємо ще більше новин, щоб ви завжди були в курсі всіх подій Києва, Київщини та України і нічого не пропустити.

Наступна найвища будівля Києва в нашій добірці – житловий комплекс, що розташований на проспекті Володимира Івасюка, 2. Це комфортабельний ЖК бізнес-класу, що складається з двох будівель. Комплекс був зданий в експлуатацію у 2014 році. Висота будівель становить 112 метрів, в кожній по 30 поверхів. З квартир житлового комплексу відкривається унікальний панорамний вид на Дніпро.

ЖК має упорядкований підземний паркінг. Крім того, на території облаштовані дитячі майданчики та зони відпочинку. Комплекс налічує 249 квартир, включаючи пентхауси. Інфраструктура району стрімко розвивається, в кроковій доступності розташовані популярні ресторани, торгово-розважальні центри та Оболонська набережна.

Житловий комплекс "Новопечерські Липки", що знаходиться за адресою: вулиця Драгомирова, 14 і налічує 31 поверх, також входить у список найвищих будівель столиці. Її висота – 108 метрів, а будівництво закінчилося у 2012 році. Багатоквартирний будинок бізнес-класу розташований в сучасному житловому комплексі з упорядкованою територією та підземним паркінгом в престижному Печерському районі Києва. Інфраструктура складається з: ресторанів, фітнес-центрів, кінотеатрів, парків та зони відпочинку.

Бізнес-центр "Gulliver" – це сучасний торгово-офісний комплекс, що поєднує інноваційні технології дизайну, діловий стиль та стриманість. Це давно відомий комплекс, який вибирають найбільші компанії для розвитку свого бізнесу. БЦ "Гулівер" посідає друге місце серед найвищих будівель Києва. Відрізняється зручним місцем розташування та великою кількістю приміщень під оренду.

Залишити свій автомобіль можна на підземному паркуванні, розрахованому на 600 машиномісць, а для гостей – наземне на 150 машиномісць. На обох парковках встановлено відеоспостереження.

БЦ розділено на дві вежі. Вежа "А" складається з 33 поверхів, а вежа "Б" - 6 поверхів. Загальна площа всього комплексу – 157 000 м2. Між вежами розташований торгово-розважальний центр.

Сучасний хмарочос ЖК "PecherSky" заввишки 105 метрів налічує 27 поверхів. Зданий в експлуатацію у 2013 році. Житловий комплекс преміум-класу складається з 219 квартир і закритої території. Є підземний багаторівневий паркінг на 285 паркомісць. Будівля розташована в самому центрі міста, в районі з відмінною інфраструктурою та транспортною розв'язкою. Територія упорядкована, є дитячий та спортивний майданчики, а також комфортабельні зони відпочинку.

Високо підносячись до неба на Троєщині, житловий комплекс "Дніпровські вежі" уособлюють гармонійне поєднання архітектурного блиску та розкішного життя. Завдяки висоті, що привертає увагу, ці хмарочоси-близнюки переосмислюють міський горизонт. Ці будівлі – втілення сучасного стилю життя, що поєднує в собі розкіш, комфорт і функціональність. Початок будівництва припадає на 1999 рік. Спочатку планували побудувати 35 поверхів, але будівництво до кінця за планом не відбулося і його висота становить 108 метрів. Зупинка будівельних робіт сталася у 2011 році.

Витончений, сучасний дизайн Дніпровських веж свідчить про передове архітектурне бачення, яке керувало їхнім будівництвом. Завдяки сучасному обладнанню та ретельно продуманим житловим просторам, ці вежі переосмислюють концепцію міського життя, створюючи середовище, що відповідає потребам і прагненням сучасного космополітичного жителя.

На Кловському узвозі, 7а, розташувався ще один столичний хмарочос – бізнес-центр та житловий комплекс "Карнегі", який вважається найвищою житловою будівлею в Києві та Україні. Будівництво було завершено у 2012 році, і висота будівлі сягає 168 метрів. Комплекс складається з 47 поверхів житлових приміщень і 18 поверхів бізнес-центру. Можна з впевненістю сказати, що це найвища будівля в Києві. Офісні приміщення і житловий комплекс з’єднані спеціальним переходом. Спочатку кількість поверхів було обмежено під час проєктування через літаки, що проходять над Києвом. Архітектор розділив вежу на кілька поверхів, щоб досягти гармонійного поєднання сучасного хмарочоса і дзвіниці Києво-Печерської лаври. На початку будівництва більшість квартир у хмарочосі було придбано. Першим архітектором будівлі виступав відомий київський архітектор Сергій Бабушкін.

В 2003 році у Києві почалося будівництво житлового комплексу "Silver Breeze", що складається з трьох баштових будівель. Кожна споруда має 33 поверхи. Висота цих будівель становить 111 метрів. Дві з них були повністю побудовані та введені в експлуатацію у 2009 році, тоді як третя залишилася незавершеною. Будинки оснащені сучасними системами зв’язку та звукоізоляції. З вікон відкривається чудовий вид на правий берег річки Дніпро. Територія облаштована зеленими зонами, ігровими майданчиками для дітей і паркуванням. Розвинена інфраструктура і хороша транспортна доступність роблять цей житловий комплекс престижним і зручним для проживання.

Хмарочос "101 Tower" розташований на вулиці Льва Толстого, 57. Ця вражаюча будівля має 27 поверхів і сягає у висоту 116 метрів від даху до фундаменту. Будівництво почалося у 2009 році і закінчилося у 2012. Цей хмарочос, виконаний у стилі модернізму, являє собою сучасний бізнес-центр преміум-класу. Офіси займають поверхи з 7 по 27, а на нижніх поверхах ти можеш знайти ресторани, парковку, фітнес-центр, салони краси і навіть банк. Щоб забезпечити максимальний комфорт співробітникам і відвідувачам, у будівлі працюють 10 швидких ліфтів. І треба сказати, що місце розташування будівлі просто ідеальне – вона розташована в самому серці ділового центру міста з відмінними транспортними зв’язками.

10 жовтня 2022 року рашисти завдали масованого удару по центру Києва та іншим містам України. Того дня було пошкоджено парк Шевченка, КНУ імені Тараса Шевченка та БЦ "101 Tower". Якірними орендарями будівлі були R&D-офіс компанії Samsung та консульство Німеччини. Засновник компанії KAN Development Ігор Ніконов Ігор лише припускає, що на відбудову бізнес-центру знадобиться щонайменше 10 мільйонів доларів.

Як повідомив радник голови Офісу президента Сергій Лещенко, у будівлі ніхто не постраждав.

І остання найвища київська будівля в нашій добірці – це комплекс на вулиці Ревуцького, 9. Цей комплекс є прикладом сучасної архітектури. Він ставить на чільне місце комфорт і зручність своїх жителів. Його висота 107 метрів. Кількість поверхів 34. Терміни будівництва досить короткі і займають період з 2012 по 2014 рік. Містить 84 паркомісця. Інтер’єри в цьому комплексі ретельно продумані та випромінюють вишуканість. Тут також є ретельно продумані зручності, що відповідають усім вимогам сучасного життя.

Зазначимо, що Київ займає третє місце (!) за кількістю хмарочосів з-поміж усіх міст світу та перше місце в Європі – згідно з даними сайту skyscraperpage. Тут – 1280 високих будівель, включно з тими, що будуються, і тими, будівництво яких тимчасово зупинено. Місто з населенням близько 3,13 мільйонів невпинно тягнеться вгору. Попереду, за кількістю хмарочосів, лише Нью-Йорк та Торонто. Позаду залишилися Гонконг, Чикаго, Мехіко, Ванкувер, Монреаль, Бангкок та, навіть, Лондон.

Багато мешканців Києва жаліються, що "скляні велетні" псують історичний центр, мовляв, через їх будівництво місто втрачає своє обличчя і ризикує перетворитися на бетонні джунглі. З іншого боку, хмарочоси, особливо житлові, є альтернативою малоповерховій забудові передмістя, роблячи Київ компактнішим і більш комфортним для життя. Таким чином зменшуються відстані і людині потрібно менше часу на те, щоб дістатись до роботи, магазину, рекреаційних зон тощо. Але разом з побудовою високих будівель має розвиватись й інфраструктура міста, зокрема транспортна. Без налагоджених дорожніх артерій багатоповерхове місто може стати справжнім пеклом для його жителів, де 5-годинний затор є нормою.

Є в цій проблемі й інша, естетична сторона. Хмарочоси не завжди й не скрізь вписуються у міську забудову, особливо в історичному центрі. Так, наприклад, у Парижі у 70-их роках 20 ст. в районі Монпарнас був побудований величезний 57-поверховий хмарочос. Дуже швидко "башта Монпарнас" стала об’єктом критики спеціалістів, а також жителів міста. Після довгої та палкої дискусії, було прийнято рішення залишити будівлю єдиним хмарочосом в Парижі, але на майбутнє заборонити їх будівництво в межах міста. Тепер башта Монпарнас є нагадуванням архітекторам та міським планувальникам в усьому світі, що хмарочос – це не завжди красиво і доречно в історичному центрі. Але дивлячись на архітектурне обличчя Лондона, Нью-Йорка чи Гонконга – міст, що рясніють високими будівлями, можна сказати, що все залежить від смаку девелоперів та від жорсткості позиції самих жителів.

Раніше ми розповідали про київські мости та їх історію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #багатоповерхівки #хмарочоси #висота #будівля #ЖК #бізнес-центр
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...