• Головна
  • Як заправити картридж для принтера: можливі проблеми та способи їх запобігання
Новини компаній
09:00, 11 грудня 2023 р.

Як заправити картридж для принтера: можливі проблеми та способи їх запобігання

Новини компаній

Витрати на експлуатацію друкувального пристрою складаються з вартості витратних матеріалів і технічного обслуговування апарата. Якщо профілактика потрібна принтеру або БФП приблизно кожні півроку, то з картриджами ситуація прямо залежить від інтенсивності використання, площі заповнення тонером або чорнилом одержуваних відбитків, а також характеристик придбаної моделі.

Як заправити картридж для принтера: можливі проблеми та способи їх запобігання, фото-1

Навіщо взагалі заправляти картридж?

Формально після вичерпання ресурсу картриджа необхідно замовляти новий оригінальний витратник. Та й виробники рекомендують чинити саме так. Але нюанс полягає в тому, що вартість витратних матеріалів навмисно завищена: маркетингову політику вибудувано таким чином, що покупців заманюють дешевими цінами на друкувальні пристрої. Але ж потрібно на чомусь заробляти, тому головний прибуток формується саме під час продажу витратних матеріалів.

Розрахунок простий: друкувальний пристрій уже куплено, тому його власнику нічого не залишається, як регулярно витрачати гроші на дорогі картриджі. Але, як відомо, голь на вигадку хитра. Тому було знайдено вихід із ситуації - як виявилося, наші інженери недарма просиджували штани на парах у вишах: вони вигадали набагато дешевший спосіб відновлювати ресурс розхідника. Не дивно, що заправка картриджів в Києві - затребувана послуга, якою користуються переважна більшість власників апаратів для друку.

Така процедура передбачає не тільки відновлення необхідної кількості фарби або тонера, а й чищення витратного матеріалу, перевірку і змащування контактів, тестування працездатності пристрою. Вартість заправки істотно нижча, ніж ціна оригінального нового картриджа. Наприклад, щоб заправити розхідник для лазерного принтера в одному з відомих столичних сервісних центрів доведеться заплатити від 150 грн.

Як заправити картридж для принтера: можливі проблеми та способи їх запобігання, фото-2

Які проблеми чекають на власника заправленого картриджа?

Якщо довіряти заправку досвідченим фахівцям з хорошого сервісного центру, то проблем ніяких. Професіонали швидко і недорого відновлять ресурс розхідника, і він ще довго послужить своєму власникові. Кількість можливих заправок залежить від моделі принтера або БФП: деякі картриджі можна наповнювати тонером або чорнилом до 5, а інші 20-30 і навіть більше разів. Уявіть, якщо замість цього регулярно купувати фірмовий витратний матеріал: економія вийде дійсно суттєва. При цьому якість одержуваних відбитків неозброєним оком відрізнити нереально!

Але, на жаль, деякі користувачі хочуть заощадити "в квадраті", тому намагаються заправити картридж самостійно. У цьому і полягає головна можлива проблема відновлення ресурсу розхідника. Некваліфіковані дії призводять до сумних наслідків:

  • картридж як не друкував, так і не друкує, наприклад, через неправильний підбір тонера;
  • корпус або конструктивні елементи розхідника пошкодилися під час збирання або розбирання, що викликає необхідність купувати новий картридж за чималі гроші;
  • після встановлення в принтер заправленого картриджа друкувальний пристрій зламався - це досить поширена ситуація, яка змушує власника платити за вельми недешевий ремонт.

Як бачимо, в гонитві за додатковою економією можна з легкістю отримати зворотний результат. Тож краще звертатися для заправки картриджів до спеціалізованого сервісного центру, щоб уникнути нікому не потрібних проблем. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...