• Головна
  • Зараз не на часі: київська влада відклала розробку квитка, який буде дійсний 90 хвилин
10:28, 7 листопада 2023 р.

Зараз не на часі: київська влада відклала розробку квитка, який буде дійсний 90 хвилин

Зараз не на часі: київська влада відклала розробку квитка, який буде дійсний 90 хвилин

У Києві відклали запровадження єдиного пересадкового квитка в громадському транспорті столиці відкладається до моменту скасування дії правового режиму воєнного стану в країні. Хоча спочатку міська влада підтримала цю ідею.

Про це йдеться в офіційній відповіді на електронну петицію, надану Київською міською державною адміністрацією.

Також не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua» – джерело важливих, актуальних та перевірених новин.

Мова йде про одноразовий електронний квиток, який давав би право на необмежену кількість поїздок протягом певного часу з моменту придбання, за аналогією з тими, що існують в ряді європейських міст. До того ж, міському Департаменту транспортної інфраструктури необхідно підготувати технологію обрахунку вартості проїзду.

Оскільки зміна терміну дії будь-якого електронного квитка не передбачена в АСОП (автоматизована система обліку оплати проїзду - Ред.), вирішення такої задачі вимагає істотного доопрацювання та модернізації програмних засобів АСОП, що відповідно потребує значних фінансових ресурсів. У зв’язку з цим пропонується перенести реалізацію петиції на період після скасування дії правового режиму воєнного стану в державі», – говориться в щомісячному звіті про реалізацію відповідної петиції, оприлюдненому на сайті КМДА.

Зазначимо, що петицію про необхідність створення єдиного пересадкового квитка було подано та зареєстровано ще в лютому 2023 року киянином, активістом-урбаністом Іллєю Сігачовим. Вона достроково набрала необхідні для розгляду міською владою 6 тисяч підписів та була передана на розгляд заступнику голови КМДА Петру Оленичу та очільнику Департаменту транспортної інфраструктури Руслану Кандибору.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #транспорт #квиток #петиція #розробка #відкладено #КМДА
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...