• Головна
  • Мешканців Києва просять проголосувати за впровадження квитка, який буде дійсний 90 хвилин
13:15, 27 березня 2023 р.

Мешканців Києва просять проголосувати за впровадження квитка, який буде дійсний 90 хвилин

Мешканців Києва просять проголосувати за впровадження квитка, який буде дійсний 90 хвилин

Киян закликають підписати петицію з проханням запровадити пересадковий квиток на проїзд містом, який діятиме протягом 90 хвилин.

Про це пишуть учасники ініціативи «Пасажири Києва».

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua» – джерело важливих та актуальних новин Києва, області та України.

Завдяки такому квитку пасажирам громадського транспорту не потрібно буде платити при кожній пересадці.

Пропоную впровадити пересадковий квиток вартістю 8 гривень, що дасть змогу здійснювати пересадку на інший громадський транспорт міста Києва протягом 90 хвилин. Такі дії допоможуть жителям міста діставатись пункту призначення швидше та з більшим комфортом, не вдаючись до користування маршрутними таксі з більшою вартістю квитка, – зазначає автор петиції Ілля Сигачов.

Активісти впевнені, що це правильне і гарне рішення для пасажирів, оскільки вони хочуть мати можливість зробити стільки пересадок, скільки потрібно і при цьому не купувати щоразу одинарний квиток.

Також вони зазначили, що такий принцип оплати за проїзд є у більшості міст Європи, у декількох містах України, але в столиці держави його немає.

Сумно і зрозуміло чому, бо такий квиток зробить комунальний транспорт більш доступним і маршрутники, інтереси яких захищає київська влада, втратять гроші, – резюмували активісти.

Наразі петиція зібрала 4672 підписи з 6000 необхідних.

Нагадаємо, ми писали раніше про те, що у Києві з 26 березня змінюється час комендантської години, а громадський транспорт столиці працюватиме на годину довше.

Крім того, розповідали, що 23 березня Київрада ухвалила рішення про збільшення фінансування капітальних видатків на поточний рік за Програмою економічного і соціального розвитку міста Києва на 2021-2023 роки. Загальна сума коштів на будівництво, реконструкцію та капітальні ремонти міських об’єктів на 2023 рік збільшилась на 11,2 млрд гривень і становить 19,2 млрд гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #транспорт #квиток #пасажири #петиція #Київміськрада #активісти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...