• Головна
  • Яскрава палітра, чаруюча атмосфера: ТОП-12 місць Києва, які варто відвідати восени
18:41, 27 жовтня 2023 р.

Яскрава палітра, чаруюча атмосфера: ТОП-12 місць Києва, які варто відвідати восени

Яскрава палітра, чаруюча атмосфера: ТОП-12 місць Києва, які варто відвідати восени

Осінь – це одна з найкращих пор року для прогулянок містом. Звичайно, не всі дні можуть радувати нас теплою погодою. Проте, коли вдається вхопити трішки сонця не засиджуйтесь вдома. Також не варто обмежуватись майданчиками біля дому, якщо є можливість, то обов’язково потрібно сходити в найгарніші куточки Києва, які особливо вражають восени.

Що може бути краще за прогулянку просто неба? Можна залюбки кататися з вітерцем або неспішно прогулюватись та відкривати нові місця у столиці

В будь-якому випадку настрій неминуче наступаючої київської осені залежить тільки від нас. Тому відкинувши убік апатію, що лунає в унісон з сірими хмарами, пропонуємо розфарбувати прийдешню осінь різнокольоровими фарбами, радіючи можливості насолоджуватися красою 4-х несхожих між собою пір року.

Журналісти 44.ua підготували для вас добірку місць Києва, які варто відвідати восени

Відкриває нашу добірку місць у столиці, які варто відвідати восени Голосіївський парк. Він розбитий на кілька ділянок – регулярного стилю, пейзажного стилю та лісопарк. У ньому є дитячі майданчики, каруселі, бібліотека й озеро, на березі якого зазвичай сидять качки.

Парк також відомий як Голосіївський ліс – це великий природний комплекс в межах міста та є одним із найбільших та найпопулярніших зелених зон у столиці. Голосіївський парк славиться своїми великими лісами, де можна прогулятися, як пішки, так і на велосипеді. У парку розташовані кілька озер, що робить його ідеальним місцем для риболовлі, плавання та відпочинку біля води. Парк обладнаний дитячими майданчиками, де діти можуть грати та розважатися. Голосіївський парк – ідеальне місце для прогулянок, відпочинку на природі та різних видів розваг.

Адреса: вул. Генерала Родимцева, 6а.

Наступна локація – це парк «Співоче поле». Тут завжди весело та багатолюдно, оскільки найчастіше проводяться якісь заходи, концерти і виставки. Так, наприклад, у жовтні проходить виставка хризантем. Парк розташований поруч із Києво-Печерською лаврою та має площу понад 30 га. Завітайте до Співочого поля, щоб отримати незабутні емоції від неймовірних квіткових локацій, а також не забувайте робити побільше фотографій.

Долучайтесь та читайте новини Києва, Київської області та України в нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua», щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Володимирська гірка – історичне місце та візитівка Києва. Це чудове місце для прогулянок та милування осінніми краєвидами лівого берегу Дніпра. Цей парк надихає письменників та поетів, став улюбленою частиною маршруту туристів та місцем побачень для закоханих. Тут знаходиться пам’ятник Володимиру Великому та Михайлівський золотоверхий монастир.

Прагнете порелаксувати, відволіктись від гучних житлових кварталів мегаполісу, надихнутись яскаво-червоними, жовтими та зеленими кольорами? Тоді варто поїхати до парку у Феофанії. Цей парк є пам’ятником садово-паркового мистецтва, тут гармонічно поєднується між собою природня краса та продуманий ландшафтний дизайн.

Від Поштової площіможна проїхатися набережною вздовж Дніпра і насолодитися чудовими краєвидами. Рухаючись у бік пам’ятника Магдебурзькому праву, ви доїдете до Пішохідного мосту, який з’єднує центральну частину Києва з Трухановим островом. До речі, міст має двобічну велосипедну зону три метри завширшки, позначену червоним кольором посередині естакади. Переїхавши міст, ви опинетесь на Трухановому острові – мальовничому куточку, де можна помилуватися природою і насолодитися тишею, а також гарно попоїсти.

Поштова площа

Поштова площа

Національний ботанічний сад ім. М. Гришка– улюблене місце відпочинку киян та гостей столиці. Це місце, де щоденно проводять свої фотосесії молодята та просто чудовий сад для відпочинку у будь-яку пору року. Тут знаходяться сотні тисяч різновидів рослин, є безліч цікавих експозицій, які ознайомлять з рослинністю різних кліматичних поясів Євразії. У саду створені всі умови для проведення незабутнього відпочинку. Завдяки розміщенню саду на гористій місцевості, де кожен охочий може помилуватись красою лівобережної частини міста, що відкривається з високих пагорбів.

Столиця України може похвалитися досить великою кількістю місць, де буде цікаво побувати, погуляти чи просто приємно відпочити. Особливу увагу варто приділити скверу Гейдара Алієва, який фактично був збудований на глухому, покинутому пустирі. В даний час він є досить доглянутим і красивим сучасним парком. Локація користується популярністю не лише серед молоді, а й людей «старшого» покоління.

Скверу Гейдара Алієва Парк має досить невеликі розміри, площею в 50 соток. Він був збудований у 2012 році. До певної міри його можна сміливо назвати сучасним східним куточком, з безліччю цікавих композицій, історичних пам'яток, архітектурних елементів. Над створенням скверу працювали високопрофесійні та талановиті фахівці. Кожна деталь, що є частиною, будь то тротуарна плитка, ліхтарі, таблички і т.д. виготовлялися за унікальною технологією.

Парк КПІ – улюблене місце весільних фотографів, що знаходиться в центрі, і в той же час ніби осторонь від міської суєти. Багатолюдний в будні, і часто досить відокремлений у вихідні – ідеальний для того, щоб привести думки в порядок осіннім днем. Ви точно не залишитесь байдужим, адже ваша фотосесія буде найкрутішою серед усіх інших. На фоні архітектурної споруди ваші знімки прикрасять різноманітні вікові дерева.

Контрактова площа знаходиться в самому серці стародавньої частини міста. Тут можна пройтись вуличками, роздивляючись старовинні будинки, і відчути атмосферу давніх часів. Якщо вас раптом зацікавить церковна архітектура або просто захочеться помилуватися старовинними храмами, Поділ є тим місцем, де їх доволі багато: церква Богородиці Пирогощі, храм Святого Миколая Чудотворця, церква Воздвиження Чесного Хреста Господнього, церква Святих Костянтина і Єлени, Вознесенський Флорівський жіночий монастир (на території якого є ще декілька храмів), Іллінська церква та багато інших. А щоб насолодитися яскравими барвами міських краєвидів, вирушайте до Воздвиженки. Це насправді казкове місце, де можна влаштувати собі яскраву фотосесію.

Парк Кіото було засновано ще в 1972 році в знак початку дружніх відносин між Японським містом Кіото та Києвом. Проектуючи сад, архітектори намагались в ньому відтворити японську символіку. Тому тут чимало каміння: камінь печерного вигляду, камінь-хранитель, камінь місячної тіні та ін.

У цьому парку можна влаштувати як чудовий відпочинок на природі, так і романтичну фотосесію. Для батьків з дітьми у парку обладнано декілька ігрових майданчиків.

І остання локація в нашій добіркяку обов’язково варто відвідати восени – Пуща-Водиця. Парк «Пуща-Водиця» у Києві є одним із найулюбленіших місць відпочинку киян та гостей столиці. Перші відомості про цей парк датуються 1724 роком, коли там було засноване лісове господарство.

Парк «Пуща-Водиця» ідеально підходить для відпочинку з сім'єю або з друзями. Тут є дитячі та спортивні майданчики, а поруч з парком розташоване озеро Горащиха. Чисте повітря, густі дубово-соснові ліси вже третє століття змушують киян залишати галасливе місто та виїжджати на вихідні до Пущі-Водиці.

Раніше ми писали про те, де у Києві активно провести відпочинок.

Крім того, розповідали про мальовничі та гарні парки столиці, які неодмінно варто відвідати киянам та туристам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #прогулянка #місця #столиця #осінь #погода #парк
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...