• Головна
  • Уламки зброї та техніки у мистецтві: у Києві відкрилась виставка артоб’єктів, – ФОТО
16:14, 23 жовтня 2023 р.

Уламки зброї та техніки у мистецтві: у Києві відкрилась виставка артоб’єктів, – ФОТО

Уламки зброї та техніки у мистецтві: у Києві відкрилась виставка артоб’єктів, – ФОТО

20 жовтня у Києві почала роботу виставка артоб’єктів, які створили сучасні українські митці з уламків зброї та техніки, що зібрали волонтери в українських містах, які зазнали масованих обстрілів російської армії. Проєкт War Artists Union покликаний нагадати, що мистецтво може перетворювати знаряддя вбивства на символи відродження.

Про це пише 44.ua з посиланням на організаторів.

Ще більше новин Києва, Київської області та України читайте в нашому Telegram-каналу «Головні новини Києва – 44.ua».

У столиці відкрили виставку артобʼєктів, виконаних з уламків снарядівУ столиці відкрили виставку артобʼєктів, виконаних з уламків снарядів

Виставка проходить в експопросторі БЦ City Zen Park (вул. Сумська, 1, м. Васильківська), працює з середи по неділю з 15.00 до 19.00 та триватиме на постійній основі. Вхід безплатний.

Експозиція колекції мистецтва War Artists Union налічує понад 20 артоб’єктів. Серед них колекція прикрас з латунних гільз, що були зібрані волонтерами біля Ізюма, від відомого ювеліра та скульптора Володимира Балибердіна, чиї роботи зберігаються в Музеї історичних коштовностей Національного історичного музею України. Також на виставці представлено стіл, що був виготовлений з уламків гелікоптера Алігатор, збитого нашими військовими біля Ізюма.

Серед інших, робота Стаса Кадочнікова – скульптура Мадонни з уламків ракети Х-31, яка впала у Києві в травні 2022 року та багато інших цікавих експонатів. Колекція включає й меблі з залишків зброї Івана Стецюка, скульптури з металу Романа Велігурського та скульптури з металолому Сергія Демченка.

War Artists Union (WAU) – це команда українських митців з усієї України, яка спеціалізується на створенні ексклюзивних артоб’єктів для дизайну інтер’єру з уламків військової техніки та зброї. Проєкт втілює філософію трансформації: із залишків війни народжується мистецтво, з засобів руйнації народжується українське відродження. Кожен витвір колекції має історичну, художню та утилітарну цінність, а усі матеріали, з яких створені артобʼєкти, пройшли перевірку, визнані безпечними та мають необхідну документацію.

Раніше ми писали про те, що у Національному музеї Революції Гідності у Києві відкрилася виставка, де представлені експонати, які буди привезені зі знищених росіянами храмів під час повномасштабного вторгнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #виставка #армія #військові #уламки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...