• Головна
  • Крок за кроком до ідеального монтажу: як обрати правильний клей для плитки
Новини компаній
11:00, 9 жовтня 2023 р.

Крок за кроком до ідеального монтажу: як обрати правильний клей для плитки

Новини компаній
Крок за кроком до ідеального монтажу: як обрати правильний клей для плитки

Плитка – це відмінний вибір для обробки підлоги, стін і навіть басейнів чи саун. Вона виглядає елегантно, легка в догляді та дуже міцна. Часто при виборі матеріалів для будівництва або ремонту, люди акцентують увагу на виборі самої плитки та її дизайні, забуваючи про важливу роль клею. Проте цей компонент є ключовим у створенні стійкого та надійного покриття.

Різновиди клею для плитки

Сучасні клейові склади містять цемент, фракційний пісок і модифікуючі компоненти, кількість і тип яких залежить від призначення. Як правило, продукцію випускають у вигляді сухої суміші, яку на місці розбавляють водою в певному процентному співвідношенні. Однак виробляють і пасти, готові до застосування. Зокрема, усі клеї для плитки можна поділити на декілька видів.

1. Цементні. Ця варіація відома своєю доступною ціною при великих обсягах. Проте, використання такого виду може бути викликом для недосвідчених будівельників, оскільки він швидко в'язне та підходить переважно для внутрішніх робіт і не надто важкої плитки.

2. Епоксидні. Іноді їх ще називають поліуретановими клеями. Ця категорія ідеально підходить для використання в приміщеннях з високою вологістю та для зовнішніх робіт.

3. Дисперсійні. Це готовий клей, який не потрібно розводити. Дисперсійна суміш вважається універсальною та середньою за ціною.

Головні принципи вибору клейової суміші для плитки

Під час вибору клею для плитки слід орієнтуватися на низку показників. Наприклад, для ганків, вхідних сходів і ванних кімнат необхідний варіант із водовідштовхувальними властивостями. Окрім того, слід враховувати поверхню, на яку укладається плитка. Адже немає сенсу купувати цементний клейовий склад, якщо монтаж кераміки виконують на деревні плити. Не забувайте, що витрати на якісний клей окупляться у вигляді тривалого та надійного плиткового покриття, яке буде радувати вас протягом багатьох років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ремонт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...