• Головна
  • Ставки довгострокових морських фрахтів впали більш ніж на 60% – Xeneta
Новини компаній
08:46, 29 вересня 2023 р.

Ставки довгострокових морських фрахтів впали більш ніж на 60% – Xeneta

Новини компаній
Ставки довгострокових морських фрахтів впали більш ніж на 60% – Xeneta

У серпні 2023 року ставки довгострокових морських фрахтів для міжнародних перевезень знову https://goodlogistics.com.ua/uk/mezhdunarodnye-perevozky-gruzov/ знизилися, що стало 12-м місяцем зниження поспіль. І якщо вантажовідправникам ця тенденція може здатися позитивною, то для перевізників ситуація стає все більш плачевною. 

За даними платформи Xeneta (XSI), контрактні ставки в серпні впали на 7,8%. Вартість перевезення зараз на 62,7% нижче в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Найбільш завантажені маршрути в світі – експорт з Далекого Сходу – зазнали найбільшого зниження, при цьому регіональний субіндекс Xeneta показав падіння вартості існуючих контрактів на 75% в річному обчисленні.

За минулий рік найменше падіння спостерігалося у грудні 2022 року, коли цей показник становив 0,1%, тоді як у травні 2023 року стався найбільший обвал – 27,5%.

У Європі субіндекс імпорту впав на 3,4% за місяць і впав на 60,1% у річному вимірі. Експорт показав дещо кращі результати, з падінням на 2,8% порівняно з липнем (52,4% з серпня 2022 року), незважаючи на значне падіння контрактних цін на експорт з Північної Європи до Китаю на 13,6%, які вже знизилися на 85,4% у річному вимірі.

Індекс імпорту XSI США показав найбільше падіння в серпні 2023 року, впавши на 14,9% у місячному вимірі та на 65,2% у річному вимірі. Найбільше зниження місячних ставок спостерігалося для поставок в Китай, Японію, Тайвань і Корею - як із західного, так і зі східного узбережжя США. Ставки довгострокових фрахтів на цих ділянках знизилися з 19,3% до 62,3%. Індекс XSI для експорту США був найбільш стійким, втративши всього 0,8% своєї вартості.

Дані Xeneta також продовжують малювати неприємну картину для перевізників у напрямку далекосхідних темпів експорту. Субіндекс показав місячне зниження на 14,2% в серпні. Імпорт регіону показав кращі результати, скоротившись на 2% (і на 51,1% у річному вимірі).

Xeneta є провідною платформою для порівняльного аналізу морських та авіаперевезень та аналізу ринку в галузі судноплавства та логістики. База даних Xeneta включає понад 350 мільйонів контрактних тарифів на контейнерні та авіаперевезення та охоплює понад 160 000 глобальних океанських торгових маршрутів та понад 40 000 рейсів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...