• Головна
  • Мешканці зруйнованого будинку на Жилянській отримають грошову компенсацію: що обіцяє влада Києва
10:11, 25 вересня 2023 р.

Мешканці зруйнованого будинку на Жилянській отримають грошову компенсацію: що обіцяє влада Києва

Мешканці зруйнованого будинку на Жилянській отримають грошову компенсацію: що обіцяє влада Києва

Якщо повторна експертиза визнає історичний будинок, який зруйнував російський «Шахед», що на вулиці Жилянській в центрі Києва непридатним для відновлення, то мешканцям виплатять компенсації від 3 до 8 мільйонів гривень за квартиру.

Про це заявив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу «Головні новини Києва – 44.ua» та читайте новини, щоб бути в курсі всіх подій Києва, столичного регіону та України.

Нагадаємо, рік тому російський дрон зруйнував частину 120-річного будинку на вулиці Жилянській, 116а. У той же день комунальні експерти заявили, що будівлю неможливо відновити. Однак жителі з цим не погодились – замовлена ними незалежна експертиза підтвердила, що будинок можна реконструювати. Крім того, понад шість тисяч киян підписали петицію проти демонтажу. КМДА замовило нову експертизу.

Компенсація власникам може становити від 3 мільйонів гривень за квартиру площею 32,6 квадратних метра до 8,3 мільйонів за квартиру, площею 103,3 метра.

За словами Непопа, відповідна комісія вже отримала одну заяву на компенсацію за зруйновану квартиру. Однак її розгляд призупинили, доки триває експертиза.

Заступник голови КМДА переконує, що замовлена мешканцями експертиза проводилася «візуальним та аналітичним способами», натомість та, яку замовило місто, – буде «інструментальним дослідженням конструкцій» з залученням спеціального обладнання.

Він додав, що після трагедії місто пропонувало мешканцям тимчасове житло для переселення, та жоден із власників не скористався пропозицією. Зазначимо, що мешканці справді відмовилися переїжджати у запропоноване житло за Червоним Хутором.

Нагадаємо, ми писали раніше, що власники готелів, ресторанів та інших закладів туристичного призначення Києва, які зазнали пошкоджень через збройну агресію рф, можуть отримати кошти на відновлення.

Також розповідали про те, що у Києві відновили пошкоджені російськими обстрілами 2 сусідніх будинки на вулиці Глибочицькій в Шевченківському районі столиці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #відбудова #компенсація #Жилянська #КМДА
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...