• Головна
  • PrivateLabel-2023: Нові вектори в розвитку ВТМ — український і зарубіжний досвід
Новини компаній
13:00, 15 вересня 2023 р.

PrivateLabel-2023: Нові вектори в розвитку ВТМ — український і зарубіжний досвід

Новини компаній

Це щорічна міжнародна практична зустріч, яка дозволяє відділам ВТМ роздрібних мереж і компаній-постачальників почати та/або продовжити співпрацю, визначити стратегії й тактики ефективного розвитку бізнесу.

Організатором конференцій виступила В2В медіа-група TradeMasterGroup, а учасниками стали понад 550 власників і топ-менеджерів роздрібних мереж України, провідні виробники й імпортери.

PrivateLabel-2023: Нові вектори в розвитку ВТМ — український і зарубіжний досвід, фото-1

Розподіл учасників за галузями мав такий вигляд:

  • виробники — 57%;
  • ритейлери — 21%;
  • суміжні галузі — 18%;
  • дистриб’ютори — 3%;
  • ЗМІ — 1%.

Розподіл аудиторії за рівнем менеджменту виглядав наступним чином:

  • керівники відділів продажів — 17%;
  • керівники відділів ВТМ — 16%;
  • комерційні директори — 15%;
  • генеральні директори, директори, заступники директорів — 11%;
  • КАМ — 9%;
  • керівники відділів, категорійні менеджери, менеджери з логістики — 7%;
  • власники, директори з маркетингу — 6%;
  • менеджери зі збуту — 6%;
  • бренд-менеджери, маркетологи — 5%;
  • керівники проектів — 2%;
  • керівники відділів закупівель — 2%.

Партнерами конференції стали компанії:

Генеральний партнер - Терра

Офіційний партнер конференції - ProCare

Паперовий партнер - ТК Альбатрос

DIGITAL-партнер - 4Service Group

ІТ партнер – Спілка Автоматизації Бізнесу

Ваш eco-friendly Партнер - Rendpacoeco

Трансформаційний Партнер - YouCoach

Партнер з виробництва хлібобулочних напівфабрикатів – Мантінга Україна

Наш Сильний Партнер - Батарейки НАША СИЛА

Партнер з виробництва сублімованої продукції №1 в Україні - Ledova

Глобальний Логістичний Партнер - Global Logistics

Партнер Кава-Брейк – торгова марка MacCoffee

Партнер з Контрактного виробництва - Крайтекс

Фарро Партнер – Кременчукм’ясо

Партнер з виробництва м'ясних консервів - Борисфен-Трейд

Партнер з обміну електронними документами в галузі рітейлу - Вчасно

Партнер з аутсорсингу персоналу - Fillin

Партнер з пакування - ПАКАДО

Вітчизняний партнер з виробництва продуктів харчування - Дніпропетровський комбінат харчових концентратів

Технологічний Партнер - Listex

Офіційний Партер з безпеки - Sheriff

Партнер з виробництва авторських хлібобулочних та кулінарних виробів - ДОБРА ВЕЧЕРЯ & ЗЛАТА ПІЧ

Енергетичний Партнер -Енергум

Ваш партнер здоров'я від природи- Фітосвіт Молочний Партнер - Zinka

Девелопмент партнер - Альтерра Груп

Партнер за Підтримки - Агроспецпроект

Відкрила серію в серію виступів Катерина Калюжна, аккаунт директорка, експертка з дослідження брендів в міжнародній компанії Kantar Україна. Вона презентувала огляд «Цільова аудиторія і ринкове дослідження для власної торгової марки: як розуміти своїх споживачів».

Спікерка розповіла, що відбувається зі споживачем в Україні — 62% були змушені відмовитися від багатьох життєвих планів, а 58% вважають, що економічне становище не буде покращуватися. У порівнянні з груднем 2021 року збільшилася частка споживачів з низьким фінансовим статусом (з 14% до 37%) та зменшилася частка людей з заробітком вище середнього ( з 38% до 14%).

У той же час, високі показники інфляції у світі призводять до змін в купівельній поведінці і за межами України. Ключовими стратегіями економії стали перехід на більш дешевий бренд або ВТМ і покупка меншої кількості продуктів.

Катерина Калюжна навела приклади успішних українських брендів та проаналізувала їх за ключовими параметрами: значущістю, відмінністю та помітністю.

Наприкінці доповіді спікера дала декілька порад з розвитку власних торгових марок — робити релевантну пропозицію, пропонувати високу якість за гарну ціну, винагороджувати покупців тощо.

Продовжив серію оглядів Олександр Ясинський, співвласник і комерційний директор ТОВ «ТЕРРА». Тема його доповіді значилася як «Private label у Рітейлі: Вигоди та Виклики».

Спікер розповів, що сьогодні в Україні попри воєнний час напрям Private Label утримує свою частку ринку та зростає. Він навів тенденцію, як за останні п’ять років зростала частка ВТМ у портфелі виробництва ТОВ «ТЕРРА» — з 0,42% у 2018 році до майже 75% у 2023-му.

Наостанок Олександр Ясинський познайомив учасників заходу з успішно реалізованими проєктами Private Label і розповів, на що потрібно звернути увагу виробникам, щоб їхня участь у проєкті Private Label була прибутковою.

Наталія Петрик, керівниця відділу бренд менеджменту ProCare, виступила з темою «Поетапна стратегія створення ВТМ косметики: від ідеї до готового продукту на полиці ритейлу».

Спікерка розповіла на прикладі своєї компанії, як «з нуля» створити популярний продукт ВТМ. Виробник допоможе зробити унікальний продукт, визначитися з цільовою аудиторією, побудувати канали збуту тощо.

Фахівці підберуть індивідуальні інгредієнти та випробують їх у власній лабораторії, створять дизайн і забезпечать якісний контроль продукту на всіх етапах виробництва.

Максим Машляковський, CEO Foresight & Predictive Analytics, виступив із темою «Головні тренди: від ВВП до ВТМ».

На початку спікер окреслив економічну ситуацію в Україні. Так, реальний ВВП у 2022 році рекордно впав, хоча й не так сильно, як очікувалося. Імпорт продовжує зростати, і експорт — падати, хоча темпи падіння й уповільнилися. Поточний стан українського бізнесу дещо покращився, він очікує на пожвавлення ділової активності та зростання виробництва. Позитивний тренд демонструють і індекси споживчих настроїв.

Що стосується споживача, спікав зазначив, що покупці адаптувалися до поточної ситуації й ведуть себе «доросліше» за європейців. Український споживач з огляду на зростання цін скоріше оптимізує кількість, а не якість. Таким чином, ринок споживчих товарів зростає за рахунок цін, тоді як реальне споживання дещо скоротилося. Це зумовлює зростання конкуренції за споживача.

Максим Машляковський закінчив доповідь аналізом справ в категорії ВТМ. Зокрема, частка ВТМ на ринках FMCG дещо зменшилася, хоча на ринках решти європейських країн переважно росте. Між брендами та ВТМ в Україні зберігається минуле цінове співвідношення. Цінова чутливість попиту на ВТМ 2023 року зросла.

Наступний доповідач, Ремі Медіна, презентував доповідь «Від інновацій до оновлення. Як розвивається власна торгова марка».

Спікер розповів, що в основі злету популярності ВТМ у світі є інфляція, яка прискорилася з появою Covid-19. Інфляція впливає на поведінку споживачів і змушує їх купляти дешевші товари Private Label.

Особливо сильні позиції ВТМ у категоріях їжі та напоїв. Задля підтримки прибутковості та збереження клієнтів дискаунтери змушені розширювати портфель Private Label.

Таким чином, підсумував спікер, товари власних торгових марок стали наріжним каменем стратегії роздрібної торгівлі.

Вікторія Ільченко, бізнес-аналітик Всеукраїнської Спілки Автоматизаторів Бізнесу, розповіла про «Підвищення керованості виробництва для забезпечення вимог роботи з власною торговою маркою».

Спікерка зазначила, що коли підприємство виробляє товар під торгову марку мережі-замовника, то єдиним способом контролю є звітність, яка має бути зрозумілою, вичерпною і достовірною, аби не зіпсувати довіру клієнта.

І забезпечити вирішення цієї потреби може добре впроваджена ERP система, яка або в комплекті поставки вже включає особливості виробництва конкретного типу продукції, або досить гнучка для адаптації в зрозумілі терміни.

Вікторія Ільченко презентувала низку рішень комплексної автоматизації виробничих підприємств і розповіла про етапи їх впровадження та приклади ефективної роботи.

Сесію продовжив Денис Василюк, менеджер проєктів з інноваційних рішень для бізнесу Київстар. Його доповідь мала назву «Як ефективно будувати аналітику: кейси».

Спікер навів перелік проблем бізнесу в роботі з аналітикою, серед яких: незручне та незрозуміле подання даних у звітах, відсутність оперативного оновлення, неузгодженість даних між системами, їхня низька якість та вплив людського фактору. Це призводить до того, що аналітики витрачають 80% часу на підготовку аналітики і лише 20% на аналіз і пошук інсайтів.

Денис Василюк познайомив аудиторію з перевагами дата-платформи від Київстар та на практичних кейсах показав її ефективність.

Євгенія Родіна, керівниця центру розвитку ритейлу МХП, виступила з темою «Секрети Шефа для своєї мережі: як власна торгова марка може бути додатковою цінністю й відповіддю на потреби споживачів».

За словами спікери, товари Private Label є додатковою цінністю та відповіддю на потреби споживачів. Вона розповіла про секрети позиціонування ВТМ в магазинах мереж «Наша Ряба», «Їжа свіжа» та «Döner Маркет».

Наприкінці виступу Євгенія Родіна навела критерії вибору категорій продуктів для ВТМ. Це: ціль відповідно до стратегії ВТМ; динаміка розвитку категорії продуктів та основні фінансові показники успішності згідно з бізнес-моделлю ВТМ.

Альона Руденко, комерційна директорка ТОВ «НАША СИЛА» презентувала доповідь «ВТМ в категорії батарейки. 25 років досвіду від НАША СИЛА».

Перш за все спікера озвучила цілі та задачі ВТМ: зниження вартості за рахунок скорочення шляху товару від виробника в обхід посередників, зниження маркетингових витрат, приваблива ціна для кінцевого споживача та більший заробіток.

На прикладі товарів власної компанії, Альона Руденко показала, що в категорії високотехнологічних товарів різниця в ціні між ВТМ і брендованими продуктами зростає у 2-3 рази. Це зумовило популярність на ринку батарейок «Наша сила», які за якістю не відрізняються від відомих брендів.

Дмитро Базаров, генеральний менеджер ТОВ «Рендпако-Еко», висвітлив питання «Сучасні тенденції українського ринку упаковки в порівнянні з ринками Європи: розбір закону України №1489 про обмеження обігу пластикових пакетів на території України».

Спікер навів тривожну статистику: щороку у світі виробляється 5 трлн поліетиленових пакетів, термін розкладання яких становить 100-400 років. При цьому тривалість життя одного пакету — біля 20 хв, а один споживач використовує понад 500 пакетів щороку. Оскільки лише 1-3% поліетилену підлягає вторинній переробці, склалася ситуація, коли 10% від усього сміття на планеті становлять пластикові пакети.

Задля боротьби із забрудненням Землі, в ЄС зобов'язалися зменшити використання пакетів до 40 штук на людину у 2025 році, а 33 країни повністю заборонили використання пластикових пакетів.

В Україні прийнято закон, який обмежує використання поліетиленових пакетів. З 1 січня 2023 року в Україні дозволені лише біорозкладні пакунки та пластикові пакети товще 50 мкм. Усі інші пластикові пакети заборонені.

Це призвело до того, що українці зменшили використання пластикових пакетів на 40-90% та більш ніж удвічі збільшили споживання біорозкладних пакетів.

Наприкінці доповіді Дмитро Базаров навів дієву альтернативу пластиковим пакетам — екосумка зі спанбонду. Вона має низку переваг: ефективний маркетинговий інструмент, прибутковий продукт, привабливість для споживачів, заміняє 300 пластикових пакетів і підлягає повторній переробці.

Наступну доповідь презентувала Галина Ободець, керівниця департаменту власних торгових марок EVA. Вона поділилася з учасниками заходу досвідом, Як створити ефективну привабливу Private Label у сучасних умовах.

На думку спікери, COVID та війна в Україні стали викликом для напрямку ВТМ і одночасно поштовхом для розвитку власних проєктів, адже не всі бренди, до яких звикли споживачі, залишились доступними.

Наразі зусилля її команди сконцентровані на пошуку раціональних рішень, які дозволяють клієнтам не зменшувати споживання, не збільшуючи при цьому витрати. Паралельно в EVA розвивається абсолютно весь товарний портфель. Зокрема, вже незабаром на полицях магазинів мережі мають з’явитися власний бренд декоративної косметики, виготовлений у Південній Кореї, та професійні засоби для фарбування нігтів. Також розвиватиметься панчішно-шкарпетковий напрям та доповнюватиметься портфель товарів з догляду за волоссям і шкірою.

Данил Іванов, Business Development Manager Listex, виступив із доповіддю «Вплив інформаційних технологій на операційну ефективність роздрібної торгівлі: використання платформи Listex в контексті цифрової трансформації».

Спікер презентував інноваційну технологічну платформу Listex.info, яка забезпечує автоматизацію робочих процесів у роздрібній торгівлі. Технологія Listex допомагає спростити, оптимізувати та прискорити робочі процеси завдяки таким перевагам: постійне наповнення каталогу та передача актуалізованих даних, швидкий доступ до цифрового контенту 24/7, відповідність міжнародним стандартам GS1, безпечне зберігання даних у хмарних сховищах AWS, індивідуальна технічна підтримка тощо.

Данил Іванов розповів про основні функціональні можливості технологічного рішення Listex і наприкінці доповіді навів приклади його практичного застосування.

Олександр Кустреюк, керівник проєкту Вчасно.EDI, розповів про «Цифрові інструменти для автоматизації роботи роздрібних мереж та постачальників».

Спікер познайомив учасників Конференції з цифровими сервісами для бізнесу — обмін електронними документами Вчасно та Вчасно.EDI, програмний РРО Вчасно. Каса, товарно-транспортні накладні Вчасно.ТТН, захищені електронні печатки та підписи Вчасно. КЕП.

Олександр Кустреюк розповів, як побудувати на підприємстві екосистему з програмних рішень і детально проаналізував етапи впровадження кожної цифрової платформи.

Бренд-менеджерка ВТМ Varus Наталія Краснощок виступила з темою «Люди купують у людей. Проєкт «Народний продукт у Varus».

Спікерка розповіла про проект зі створення трендового патріотичного дизайну пакування для ТМ Varto. Проект дав змогу підтримати українських дизайнерів, продемонструвати їхні витвори на широку публіку, а також залучити покупців до створення дизайну.

Наталія Краснощок проаналізувала етапи розробки дизайну та створення кінцевого продукту із залученням різноманітних джерел комунікацій.

У підсумку компанія ТМ Varto отримала оновлений дизайн для молочної лінійки, залучила нові ресурси для комунікацій та здобула якісний фідбек щодо тенденцій дизайну від експертів та споживачів.

Наступну доповідь презентували дві спікерки: Олена Федорова, директорка з продажів ТК «Альбатрос», і Ліна Стрельникова, керівниця відділу роботи з торговельними мережами. Їхній виступ мав назву «Усвідомлення споживача. Що таке і чому про це треба замислиться кожному. Приклад компанії повного циклу «Альбатрос».

Спікерки розповіли, що їхня компанія займається виробництвом туалетного паперу з макулатури під ВТМ замовників. На сьогодні 90% туалетного паперу на українському ринку представлений макулатурною продукцією.

Виробництво продукції з макулатури дозволяє надати споживачу якісний і дешевший продукт і одночасно піклуватися про довкілля, зменшуючи споживання природних ресурсів.

Спікерки познайомили аудиторію з технологією виробництва макулатурного паперу та надали схему співпраці для виготовлення продукції під власним брендом замовника.

Павло Шибаєв, директор ТОВ «Геліос Дістрібюшин» (WOG), і Василь Ябрик, співвласник ТОВ «А.М.В.-Карпати», представили доповідь «Ключові складові успішної колаборації: ідея, якість, дизайн, сервіс, просування. (На прикладі кобренд колабораціі в категорії питна вода — ТМ WOG – ТМ Крайна)».

Насамперед спікери навели ключові складові успішної колаборації: об`єднання брендів драйверів своєї справи, win-win партнерство, якісний і живий продукт на поличках лідера ринку.

Вони розповіли про першу спробу впровадження води під ВТМ WOG, яка не принесла очікуваних результатів. Проаналізувавши зроблені помилки, спікери розповіли про перезавантаження впровадження ВТМ, яке призвело до успіху. Врахування попередніх недоліків дозволило підняти частку ВТМ в категорії «Вода» з 5% до 25%.

Юрій Нарожний, СЕО мережі супермаркетів «Рост», навів «Етапи розвитку компанії відносно ВТМ».

Спікер дав порівняльний аналіз, як змінювалася капіталізація торгової мережі відносно до рівня продажів товарів Private Label.

Впровадження широкої лінійки продукції ВТМ і ефективні маркетингові активності дозволили забезпечити споживачів звичним асортиментом товарів за доступною ціною та примножити прибутки компанії.

Серію виступів продовжила Валентина Ляшенко, менеджерка із сорсингових запитів

(пошук українських компаній на запити від імпортерів) державних установ. Її доповідь мала назву «Made in Ukraine: як українському виробнику інтегруватися із закордонним ритейлером».

Спікерка розповіла про інструменти підтримки сервісу Дія.Бізнес для експортерів та програми Офісу з розвитку підприємництва й експорту. Серед них: маркетплейс фінансових можливостей, гранти на підтримку експортних альянсів, безкоштовні консультації для експортерів, безкоштовна аналітика про іноземні країни, ринки та тренди тощо.

Наприкінці доповіді Валентина Ляшенко навела успішні приклади співпраці українських виробників з іноземними торговими мережами, які стали можливі за підтримки держави.

Олексій Крилов, керівник відділу продажу послуг контрактного виробництва ТОВ «Крайтекс-Сервіс», і Світлана Попова, керівниця відділу маркетингу ТОВ «Афіна-Груп», презентували доповідь «Як під час війни ТОВ «Крайтекс-Сервіс» запускає унікальне виробництво пральних порошків у Вінниці».

Спікери розповіли про етапи розвитку напряму ВТМ ГК «Афіна» і познайомили зі стратегією успіху низки з впроваджених продуктів.

Учасники конференції дізналися про можливості заводу Вінницяпобутхім — це єдине діюче в Україні виробництво порошкоподібних синтетичних миючих засобів, що виготовляються за технологією продукування активних гранул в башті.

Наприкінці доповіді спікери розповіли про перші запущені на заводі проєкти, які вже здобули популярність споживачів, і навели переваги виробництва продукції на замовлення під ВТМ.

Доповідачі Микола Потоцький, провідний професіонал відділу розвитку інноваційної екосистеми Департаменту розвитку інноваційного і креативного секторів IP офісу, та Ольга Кронда, представниця Департаменту «Академія інтелектуальної власності» IP офісу, розповіли про «Право інтелектуальної власності на торговельну марку».

За словами спікерів, торгова марка є дієвим інструментом захисту бізнесу. Інтелектуальна власність надає торговим маркам низку переваг, зокрема: впізнаваність бренду, захист активів і правовий захист, довгостроковий брендинг, можливості франчайзингу та ліцензування, а також право на доменне ім’я в зоні .ua. Найпоширенішими видами торговельних марок є: словесна ТМ, зображувальна ТМ і комбінована ТМ. Строк дії майнових прав на ТМ —10 років з можливістю продовження безліч разів.

Наприкінці доповіді спікери навели приклади добре відомих зареєстрованих торговельних марок і розповіли про їхні переваги.

Тему ВТМ продовжив Андрій Брик, керівник з розвитку продажів ЕТМ/ВТМ мережі аптек «Подорожник». Його виступ мав назву «Архітектура ВТМ в аптечній мережі: системний підхід як основа росту».

Спікер детально розповів про впровадження продуктів під кількома власними торговими марками мережі та навів приклади змін в лінійках, формах прийому, дозування тощо — це дозволило вийти і нові цінові категорії та збільшити сукупні продажі в аптеках мережі.

Сергій Пашковський, General manager австрійського дослідницького холдингу 4Service, представив огляд «СХ та Digital рішення для бізнесу: штучний інтелект та інші ІТ-інструменти для подолання кризи».

Спікер презентував три ІТ-рішення для бізнесу: ЕМЕТ — транскрибація та аналіз телефонних розмов за допомогою штучного інтелекту, Voicer — система збору та обробки всіх клієнтських відгуків, Play4Sales — мобільне рішення для мотивації людей просувати ваші товари та послуги.

Сергій Пашковський детально розкрив переваги з впровадження кожного з рішень і навів приклади успішних результатів із досвіду клієнтів.

Дмитро Карпенко, General Manager Fillin Ukraine, виступив з темою «Дефіцит кадрів в Україні та шляхи його подолання».

Спікер розповів, які вакансії зараз найбільш актуальні на вітчизняному ринку праці, зокрема — перелік робітничих професій, яких найчастіше шукають роботодавці.

Дмитро познайомив із середніми зарплатами за найбільш затребуваними вакансіями, та навів динаміку їхніх змін у найпопулярніших галузях.

За словами спікера, найбільший кадровий голод спостерігається в нафтогазовому секторі (89%), ритейлі (60%) та ІТ-секторі (53%). Дефіцит кадрів викликаний кількома чинниками: трудова міграція всередині країни та виїзд співробітників за кордон, скорочення штату підприємства та реорганізація або релокація бізнесу, демпінг заробітної плати, військовий облік і професійно-кваліфікаційний дисбаланс.

Наприкінці доповіді Дмитро Карпенко запропонував кроки для подолання кадрового голоду та познайомив учасників конференції з найдешевшими інструментами для залучення кадрів.

Ірина Яковченко, керівниця напряму власних торгових марок мережі мультимаркетів «Аврора», та Ірина Бушуєва, арт-директорка компанії «Аврора Мультимаркет» розповіла про «Стратегії розробки та запуску власної торгової марки: ключові кроки і підходи».

За словами спікерки, наразі в асортименті «Аврори» налічується 38 ВТМ, їхня сукупна доля — 15%. Зростання ВТМ у 2022-23 рр. склало 29%.

Ірина Яковченко розповіла про ключові кроки впровадження ВТМ і підходи до вибору постачальника та товару, головними з яких є ціна, якість, оперативність і гнучкість, конкурентна перевага продукту. Наприкінці виступу спікера навела приклади успішних продуктів ВТМ, які досягли найбільшого приросту продажів.

Леся Іванченко, заступниця генерального директора з торгівлі і маркетингу ТОВ «Супермаш», розповіла про «Управління ризиків виробництва торгової марки: як ефективно впровадити систему контролю і мінімізувати ризики виробництва».

Спікерка окреслила види ризиків виробничих компаній після повномасштабного вторгнення рф: фінансові, ризик постачання, ризик втрати конкурентної переваги, репутаційний ризик, операційний ризик, правовий ризик, ризик втрати проекту, соціальні та ризики інновацій, технічні тощо. Леся Іванченко окреслила ступінь впливу кожного з ризиків на функціонування менеджменту якості.

Спікерка проаналізувала життєвий цикл виробництва товарів ВТМ і розповіла також про ризики при закупівлі матеріалів і сировини для запуску ВТМ.

Наприкінці доповіді Леся Іванченко навела практичний приклад, як ризик втрати проекту відкрив нові можливості та призвів до зростання продаж.

Завершила сесію доповідей Людмила Головіна, аудит системи управління безпечністю харчових продуктів. Вона виступила з темою «Управління якістю виробництва торгової марки: від контролю якості до стандартів».

Спікерка навела аналіз частки ВТМ в різних країнах Європи: у 11 країнах ВТМ у ритейлі перевищують 30%, а в 4 країнах — навіть 40%. У той же час частка ВТМ в Україні лише 15%. Дослідження показують, що у кризових умовах переважно ВТМ стають вибором споживача, що пояснюється саме доступністю таких товарів

Людмила Головіна розповіла, хто відповідальний за безпечність та якість продукції ВТМ, які вимоги європейського законодавства та України та як організувати контроль продукції ВТМ з боку замовника.

Наприкінці доповіді спікерка навела аналіз ВТМ у найпопулярніших торгових мережах України.

Після доповідей учасники конференції продовжили роботу за столами перемовин «Мережа-постачальник». Це унікальний формат бізнес-зустрічей, під час яких провідні й нові постачальники українського ринку знайомляться й укладають домовленості про майбутні поставки. Цього разу «Столи перемовин» зібрали представників 40 торгових мереж і понад 250 постачальників.

Закінчилась зустріч переходом до нагородження переможці щорічної Національної Премії «PrivateLabel-2023», єдиної в Україні Бізнес-нагороди, покликаної публічно відзначити досягнення та внесок ритейлерів та виробників у галузі розвитку СТМ та взаємодії зі споживачами!

Переможцями стали

  • Номінація «Фаворит споживача» - ТОВ «АТБ-маркет»
  • Номінація «Прорив року» - ТОВ «Метро Кеш енд Кері Україна»
  • Номінація «Інновація року» - ТОВ «Ашан Україна Гіпермаркет»
  • Номінація «Краще співвідношення ціна-якість» - ТОВ "ДЛК "ПІЛОТ" Супермаркет "РОСТ"
  • Номінація «Найкращий проєкт ВТМ у фармацевтичній галузі» - ТзОВ «Маркет Універсал ЛТД» Мережа Аптек "D.S."
  • Номінація «Найкращий проект Private Label-2023» - ТОВ «РУШ» Лінія магазинів EVA
  • Номінація «Відкриття року» - ТОВ «Арітейл» Мережа магазинів КОЛО
  • Номінація «Вибір споживача» - ТОВ "АЛЬЯНС РІТЕЙЛ ГРУП"
  • Номінація «Найпопулярніший Private Label мережі» - Територія Мінімальних Цін
  • Номінація «Внесок у розвиток Private Label-2023» - ТОВ «ДЦ Україна» Watsons
  • Номінація «Креативний проект Private Label» - ТОВ «ОМЕГА» VARUS
  • Номінація «Проєкт року Private Label-2023» - Аврора Мультимаркет
  • Номінація «Найстабільніший Private Label мережі» - ТОВ «Вест Петрол Маркет», Мережа WOG
  • Номінація «Еко Private Label- 2023» - МЕРЕЖА АПТЕК "ANRI-PHARM"
  • Номінація «Бестселер у категорії Private Label-2023» - ПрАТ "МХП" "М'ясомаркет", "Наша Ряба", "Їжа свіжа"

B2B Медіа-група TradeMasterGroup, вітає учасників конференції з набутими знаннями і новими знайомствами.

Ми завжди раді бачити вас на наших наступних конференціях!

Дякуємо ЗМІ за підтримку: Mind.ua, Logist.fm, 44.ua, Marketer, Depo, Dsnews.ua, Interfax, 33 Канал, Ukrpres.info, Postfactum, Agravery, Vesti.ua, UBR, Open4business, Fixygen, Agrostory, Перший Бізнесовий biz, Delo.ua, Igate, Харчові Технології

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...