• Головна
  • Бюджетно та вигідно: ТОП-6 їдалень у Києві, де можна смачно поїсти
21:23, 27 серпня 2023 р.

Бюджетно та вигідно: ТОП-6 їдалень у Києві, де можна смачно поїсти

Бюджетно та вигідно: ТОП-6 їдалень у Києві, де можна смачно поїсти

У центрі Києва є багато місць, де можна ситно та смачно поїсти навіть з мінімальним бюджетом. Серед них є і такий «пережиток» минулого як їдальня.

Зібрали для вас 6 закладів у столиці, де немає вишуканої сервіровки столу, закордонних делікатесів, модних стейків, бюргерів та суші, а натомість можна наїстися від душі за 80-150 гривень і згадати смак домашніх страв, або страв із садочку та дитячих таборів.

І перший заклад в нашій добірці – це їдальня суднобудівного заводу. Орієнтиром для відвідувачів в пошуку їдальні служить покажчик поруч із заправкою. Турнікетів та охорони немає, тому ви зможете пройти без проблем. На першому поверсі будівлі знаходиться вбиральня та рукомийник, а сама їдальня – на другому.

У залі світло та чисто, столи накриті синьо-зеленими клейонками, але чистими, стільці м'які, є вішалки. На кожному столі стоїть сільниця, перечниця та серветниця, також є зубочистки. Сюди приходять поїсти не тільки працівники заводу, але також студенти і школярі.

На лінії роздачі є досить великий вибір страв: салати, соління, млинці з різноманітними начинками, котлети, биточки тощо. Якщо не встигнете спробувати все, що хочете на місці, за додаткову плату вам упакують їжу в окремий бокс. Єдиний мінус – запах їжі заводській їдальні залишається на одязі та волоссі протягом певного часу.

Ціни:

  • середня вартість обіду – 120-130 грн;
  • салати – від 30 до 70 грн;
  • компот – 18 грн.

Графік роботи: Пн-Пт з 08:00 до 17:00.

Адреса: вул. Набережно-Лугова, 8.

Їдальня на вулиці Сім’ї хохлових поруч з автобусним парком №8. Знайти цю їдальню досить складно, оскільки жодних вивісок чи вказівників немає – орієнтуйтесь на автобусний парк №8, тому що будівлі знаходяться поруч. Вбиральня з рукомийником знаходиться в приміщенні. Тут також чисто та світло. Столи накриті світлими клейонками з соняхами, але чистими, стільці м'які, є вішалки. Асортимент страв досить різноманітний: наявні страви зі свинини, курки та яловичини, салати, напої, млинці та, звичайно, перші страви і гарніри.

Ціни:

  • середня вартість обіду – 80-120 грн (перша страва, друга страва з гарніром та напій).

Адреса: вул. Сім'ї Хохлових, 7/9.

Також ви можете завітати у нещодавно відкриту їдальню, яка відкрилася в 7 корпусі Київського національного економічного університету, – «Міська їдальня». Вхід в заклад пролягає саме через двері навчального закладу, де вас зустрічає справжній вахтер. Страви тут прості та зрозумілі, ну як в їдальні: можете замовити і гречку, і пюрешку з котлеткою, і тефтельки, і, звичайно, борщ. Інтерʼєр стильний та мінімалістичний – це проєкт Слави Балбека та харківʼян Олени та Олега Хромових.

Щодо цін, то вони трохи вище, ніж у попередніх їдальнях, проте можна замовити повноцінний обід у межах 150-200 грн.

Адреса:Львівська площа,14.

Не забувайте підписуватись та читайте новини в нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua» – джерело важливих, актуальних та перевірених новин, щоб ви завжди були в курсі та нічого не пропустили.

Наступна їдальня в нашій добірці – це кафе-їдальня «Матусина кухня». Це одне із найбюджетніших закладів міста. Головні «шанувальники» «Маминої кухні» – студенти гуманітарного та педагогічного інститутів. У великому залі, здається, може поміститися весь навчальний потік. Столи стоять без скатертин, на них – сільнички та перечниці.

Ціни:

  • середня вартість обіду – 110-160 грн.

Графік роботи:Пн-Пт з 09:00 до 17:00.

Адреса:вул. Тургенєвська, 8/14.

Ще одна заводська їдальня та остання в нашій добірці – це їдальня заводу «Фармак». Інтер'єр тут більш-менш сучасний. Зала оформлена у біло-срібні кольорах, а на кожному столі є серветниця, солянка і перечниця. На підвіконнях стоять орхідеї, на стінах висять картини. Неприємний і різкий запах їжі відсутній. Також сюди крім працівників заводу, яким, до речі, тут надають знижки на все меню, приходять працівники офісів, розташованих неподалік від підприємства.

Заплативши додаткові кошти за бокс, вам упакують страви з собою. Втім, якщо хочете заощадити, такі продукти як стегенце турботливі працівниці їдальні пропонують замотати в кульок. Окремо від лінії роздачі по ліву сторону від входу в зал є буфет, де продаються солодощі, каву та чай.

Від метро «Тараса Шевченка» потрібно йти хвилин 15, потім повернути праворуч. Там побачите скляні двері – вам туди.

Адреса: вулиця Кирилівська, 66.

Час роботи: Пн-Пт - з 10:00 до 16:00.

Раніше ми писали про те, де у Києві відвідати смачної котлети по-київськи, в яких закладах знайдете цю страву за класичним рецептом, а куди варто поїхати за новими гастрономічними враженнями від цієї знаменитої страви.

Також розповідали про заклади в столиці, в яких подають смачні й неординарні страви у першій половині дня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #їдальні #страви #заклади #ціни #їжа
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...