• Головна
  • Де смачно поснідати у Києві: ТОП-10 закладів на будь-який смак
08:31, 11 липня 2023 р.

Де смачно поснідати у Києві: ТОП-10 закладів на будь-який смак

Де смачно поснідати у Києві: ТОП-10 закладів на будь-який смак

До ранку енергетичний запас організму виснажується, оскільки протягом, як мінімум, восьми годин він не отримував ні рідину, ні їжу. Кращим способом наповнити організм енергію є сніданок. Він дарує заряд бадьорості, покращує працездатність і мозкову активність, підвищує життєвий тонус і настрій. Ранковий прийом їжі збільшує продуктивність практично на третину, сприяє швидкому запам'ятовуванню і концентрації протягом дня. Одні полюбляють снідати кавою з бутербродом на «ходу», а комусь важливо слідкувати за здоров’ям та їсти повноцінний збалансований сніданок.

Найкращий спосіб почати день в столиці і приготуватися до продуктивної роботи – просто поснідати з задоволенням, не поспішаючи. Ви можете обрати улюблені з дитинства сирники, хітові яйця Бенедикт, омлет з чедером та куркою, популярні сендвічі Крок Мадам та Крок Месьє, віденський сніданок з курячим шніцелем або скрембл з авокадо – будь-який ранок стане чудовим, якщо розпочати його зі сніданку в кафе чи ресторанах Києва. До того ж, багато закладів пропонують сніданки за дуже вигідними цінами

Журналісти 44.ua підібрали київські заклади, в яких подають смачні й неординарні страви у першій половині дня.

І перший заклад в нашій добірці, де ви зможете скуштувати смачний сніданок – це «TRÈs french gastrobar». Це заклад мережі ресторанів Famille Très FRANÇAIS. Наразі основний акцент у французькому гастробарі – сніданки та XXL бранчі, різноманітні вафлі та свіжоспечені круасани впродовж дня, а увечері суто французькі хіти та десерти. Також тут багато вина на розлив, крафтовий сидр та кава від ONE LOVE roastery. На сніданок пропонують омлет з артишоками, яйця Бенедикт на стейку з цвітної капусти та сніданок по-Ельзаськи з сосисками, яєчнею на сирному сендвічі, смаженою картоплею та овочами-гриль.

Вказано, що сніданки подають кожен день з 09:00 до 16:00.

Ціни:

  • бранч «Famille Tres Francais» (скрамбл, кіш лорен, рататуй, авокадо, овочевий мікс, сир, картопелька a la maison, гірчиця) – 312 грн;
  • картопляні крокети з яєшнею та малосольним лососем зі смаженою яєшнею, крем-сиром та овочевим салатом – 274 грн;
  • страва з трьох яєць (скрамбл, яєшня чи омлет з мікс салатом та овочами) – 185 грн.

Графік роботи: Пн-Нд з 09:00 до 22:00.

Адреса: вулиця Миколи Лисенка, 4.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу «Головні новини Києва – 44.ua». Там ми публікуємо ще більше важливих, актуальних та перевірених новин Києва, Київщини та України.

Наступний варіант в нашій добірці – «100 років тому вперед». Заклад від Євгена Клопотенка й Інни Поперешнюк, в якому подають страви традиційної українською у «принципово новій формі». На сніданок можна замовити картопляні штурханці з суницями, сирники з молока крафтової ферми Клопотенка, а ще й вівсянку з пшеницею, індичкою та маринованим буряком.

Меню основних страв та напоїв не менш оригінальне, хоча й наповнене стравами, приготованим за стародавніми українськими рецептами. У ресторані проводять так звані «театри їжі» й інші гастрономічні події. А ще є опція «враження у подарунок» у вигляді сертифікатів від 1000 до 3000 гривень.

Ціни:

  • вівсянка з пшеницею, індичкою та маринованим буряком – 175 грн;
  • сирники з молока, журавлина та мак – 185 грн;
  • картопляні штурханці з суницями – 185 грн.

Графік роботи:Пн-Пт з 12:00 до 22:00, Сб-Нд з 10:00 до 22:00.

Адреса:вулиця Володимирська, 4.

Для вранішних пташок – італійська і французька кухня у ресторані «Under Wonder». Ресторан починає роботу о 9 ранку, вручаючи першовідкривачам комплімент у вигляді чашки гарячої кави. Шеф-кухар ресторану, пройшовши саму що не є пекельну кухню, знає чим порадувати і як догодити. Простір залів, наповнене яскравим світлом, що пробивається крізь вітражі і створюючи потрібну атмосферу. Однією з особливостей «Under Wonder» є «стіл достатку», в центрі одного із залів. На ньому представлені свіжоспечений хліб, додаткові приправи і спеції, якими можна доповнити смакову гаму поданої страви. На сайті закладу вказано, що сніданки готують до 16:00.

Ціни:

  • сніданок «Київський» (сирники, оладки з яблук, млинці з сиром та вишнею, мед, сметана) – 290 грн;
  • омлет з трьох яєць із зеленим міксом з трюфельно-пармезановим соусом та тостами – 190 грн;
  • авокадо тост з яйцем пашот і томатами чері (лосось додатково: 30 г - 114 грн. 50 г - 166 грн.) – 384 грн;
  • вівсяна цільнозернова каша Quatro formaggi з домашньою страчателою та фісташками – 196 грн.

Графік роботи: Пн-Нд з 09:00 до 22:00.

Адреса: Велика Васильківська, 21.

Вітрина з ласощами, цукерки в яскравих обгортках, приємна і невимушена обстановка для спілкування друзів + цікаві елементи декору і панорамні вікна та, звичайно, смачні зав траки. Все це вас чекає в закладі «Milk Bar». А також сиропи власного виробництва, натуральне молоко і вміння творити чудеса. З восьмої ранку всі бажаючі можуть замовити:

  • французький тост з полуницею;
  • домашню гранолу;
  • панкейки з лохиною і полуницею;
  • фірмову вівсянку (з секретної рецептури);
  • вегетаріанський омлет або крамбл з лососем;
  • сендвічі і домашні сирники.

Плюс особлива увага напоям. В ранці в фаворитах: домашні лимонади зі смородини і груші, смузі з авокадо, огірка і кінзи, чаї з ягодами для завершення ранкової трапези і звичайно ж молочні напої і кава, рецепт якої бариста зберігає в секреті.

Також у кафе можна спробувати холодне або гаряче молоко в міні-пляшечках з трубочкою з усілякими добавками на ваш вибір: шоколад, ваніль, банан і розмарин. Але незмінним лідером залишається лавандове молоко.

Ціни:

  • Milk Bar breakfast (крембл з двох яєць , авокадо, боби Едамаме , мікс салату , мікрогрін гороху, картопляний хешбраун та крем на основі сира Лабне, м'яти та фрешу лайма) – 385 грн;
  • деруни з лососем (крокети під соусом голандез, з лососем г/ к,та яйцем пашот) – 335 грн;
  • вівсянка з полуницею та ревенем –165 грн;
  • сирники «Три молока» (ніжні сирники з соусом з вершків, згущеного, вареного згущеного та пряженого молока з кремом на основі Філадельфії) – 225 грн.

Графік роботи: Пн-Чт з 08:00 до 22:00, Пт з 08:00 до 22:30, Сб з 09:00 до 22:30, Нд з 09:00 до 22:00.

Адреса: вулиця Шота Руставелі, 16.

Ресторан південної італійської кухні «Vero Vero» пропонує «сніданки, що надихають», це і традиційні яйця Бенедикт з лососем або беконом, і солоні сирники з лососем та сиром Страчателла, а ще: солодкі сирники з ягідним варенням, апельсиновий бріош з паштетом та фісташками, брускети з яйцем пашот, пюре авокадо, томатами чері й лососем.

Окрім того, у закладі є ще й сніданкові напої, які включають: смузі, соки, молочні коктейлі та холодні чаї, і звісно ж, каву.

Графік роботи: Пн-Нд з 11:00 до 22:00.

Адреса: вулиця Іллінська, 18.

Заклад колишньої мережі «Олива», що змінила назву й концепцію «Файна Фамілія». Тут пропонують комплексні сніданки, до кожного з яких пропонують каву, чай або фреш. Є два варіанти «національних» сніданків – класичний англійський, з яєшнею, смаженими грибами, квасолею та беконом та італійський, що складається з фрітатти з середземноморськими додатками. Також тут можна скуштувати сирники, омлет, яйце пашот та легкий сніданок з вівсянки або пластівців з йогуртом та медом.

Враховуйте, що сніданки готують щодня тільки до 12:00.

Ціни:

  • фрітата з цукіні та брус кетами – 180 грн;
  • яйце пашот з лососем, мікс салатом та голландським соусом – 180 грн;
  • сирники з різними соусами – 180 грн.

Графік роботи:Пн-Нд з 10:00 до 21:00.

Адреса:вулиця Верхній Вал, 10.

Кав’ярня «One Love Coffee», що розташована у Pinchuk Art Centre, а також на вулиці Михайла Драгомирова, 18, пропонує шість варіантів сніданку. А саме: гранолу, вівсянку, млинці, сирники, фрітату та яйця Бенедикт. До будь-якого з варіантів можна додати каву, котру тут готують майже усіма можливими способами, чай, молочний коктейль або фреш. Крім того, заклад «One Love Coffee» має основне меню, окремі позиції якого теж можуть стати чудовим варіантом сніданку.

Ціни:

  • вівсянка-пармезан з п'ятихвилинним яйцем – 150 грн;
  • великий сніданок (скрембл, томатний конфітюр, крем фета, спельтовий хліб, мікс салату, оливки та вершкове масло) – 270 грн;
  • яйця пашот із лососем – 280 грн;
  • круасан з курочкою тіка масала та томатним конфітюром – 265 грн;
  • сирник 3 молока – 190 грн.
  • гранола з кокосовим йогуртом та сезонними ягодами – 190 грн.

Графік роботи:Пн-Пт з 08:00 до 19:00, Сб-Нд з 09:00 до 19:00.

Адреса:вулиця Драгомирова, 9, вулиця Басейна/Велика Васильківська, 1-3/2, шостий поверх Pinchuk Art Centre.

Для поціновувачів одеського колориту у київському районі Воздвиженки, є місце з «духом Одеси» – це заклад «Любчик». На сніданок тут можна замовити форшмак, а на закуску подають свіжий хліб з різноманітними намазками: домашнім вершковим маслом, паштетом, малиновим варенням й незбираним (згущеним) молоком з цукром. Далі у меню можна обрати «Великий одеський сніданок», що включає сет закусок, келих вина й основну страву.

Якщо бажаєте поснідати ситніше, замовляйте вареники з м’ясом та сметаною або ж рибні котлети з пюре зі шпинатом. У меню представлено багато варіантів риби: від смажених бичків до філе скумбрії, тушкованого у вершках з грибами.

Сніданки тут готують щодня з 10:00 до 12:00.

Ціни:

  • форшмак – 109 грн;
  • великий одеський сніданок (обираєте основну страву: пікантна шакшука, яйця пашот, яєчня з трьох яєць з салатом зі свіжої зелені, скрембл з салатом зі свіжої зелені, омлет із салатом зі свіжої зелені, млинці з манго та яблуками, сирники з медом та сметаною, ліниві варенички, вівсяна каша з яйцем пашот та витриманим сиром, вівсянка з яблуком та медом (на молоці або воді) – 249 грн.

Графік роботи: Пн-Нд з 10:00 до 22:00, сніданки з 10:00 до 12:00.

Адреса: вулиця Воздвиженська, 10 Б.

«Soul Cafe»– затишне міське кафе на набережній мікрорайону Русанівка. Тут можна смачно поснідати, сконструювавши сніданок за вашим бажанням чи усамітнитися з коханою людиною за столиком ввечері. А якщо ви хочете організувати виїзну подію, зверніть увагу на кейтеринг від Soul Cafe.

Сніданки-конструктори тут подають протягом усього дня по буднях з 08:00 до 11:00, а також є фіксований сніданок дня, страви для вегетаріанців та веганів.

Ціни:

  • середземноморський сніданок яйцями пашот та мусом з сиру фета – 180 грн;
  • сніданок Текс-Мекс (скрембл на цільнозерновому хлібові з гуакамоле, чилі кон карне, смажена картопля в паприці) – 249 грн;
  • полента на кокосовому молоці з ягідним кюлі та цедрою лайму – 180 грн;
  • ліниві вареники з кремом солона карамель, вишневим соусом та карамелізованим гарбузовим насінням – 170 грн.

Графік роботи: Пн-Нд з 08:00 до 22:00.

Адреса: Русанівська набережна, 10.

І останній заклад в нашій добірці – це затишний ресторан із автентичними неаполітанськими стравами та піцою «Positano» Тут на вас чекають легенькі та неймовірно ситні страви з захоплюючим видом на правий берег улюбленого Києва.

Сніданок обирайте до смаку: з лососем, повітряний вершковий омлет із додатком на вибір, брускета Grande з авокадо смеш і яйцем пашот.

Щодня тут також готують свіжу пасту: вручну, на борошні з твердих сортів пшениці та спеціальній мінеральній воді. Кавателі ала пескатора з морепродукатми, Спагетоні пульверіл, Равіолі з рікотою чи вічна класика, Спагетоні – обирайте, з чого розпочати знайомство з автентичними традиціями кухні півдня Італії.

Ціни:

  • сніданок з лососем (яйця, приготовані за вашим смаком, до них – маринований лосось, авокадо,томат рожевий, рукола, томат в'ялений, соус сирний та хліб) – 315 грн;
  • вершковий омлет (омлет із 3-х яєць із додаванням вершків, з руколою та томатами чері) – 135 грн.
  • класична вівсяна каша на молоці або воді – 75 грн.

Графік роботи: Пн-Пт з 10:00 до 22:00, Сб-Нд з 11:00 до 22:00.

Адреса: проспект Павла Тичини, 1-В ТРЦ «SILVER BREEZE».

Раніше ми розповідали про 15 кав’ярень у Києві, де ви зможете скуштувати горнятко смачної кави в прикуску з оригінальними десертами або без них.

Також писали про де у Києві відвідати смачної котлети по-київськи, в яких закладах знайдете цю страву за класичним рецептом, а куди варто поїхати за новими гастрономічними враженнями від цієї знаменитої страви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #сніданки #ціни #заклади #ресторани #відвідувачі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...